23948sdkhjf

Byggerobotfirma under rekonstruktion producerer ufortrødent videre

Firmaet bag byggerobotten Amigo, Kobots, fortsætter ufortrødent med produktion og salg trods den igangværende betalingsstandsning.

- Vi producerer og sælger, og det går sådan set godt, fortæller bestyrelsesformand Simon Bækgaard Kristoffersen.

Sideløbende bliver der arbejdet videre med en rekonstruktion af firmaet. Dels skal man finde frem til en levedygtig drift, og dels skal der tilføres kapital til det fynske firma.

- Vi arbejder videre på flere forskellige spor. Vi tror, at der kommer en mere fokuseret virksomhed ud af det, og der er mange gode takter, siger Simon Bækgaard Kristoffersen.

Byggerobotten Amigo er udviklet af Kobots til at hjælpe håndværkere. Robotten kan skære gipsplader alene på en mundtlig ordre fra håndværkeren. Dermed sparer den håndværkerne for meget manuelt arbejde.

Ja til rekonstruktion

Kobots gik i betalingsstandsning i slutningen af september. Advokat Louise Krarup Simonsen, Hellerup, blev udpeget til rekonstruktør af firmaet.

28. september blev der holdt kreditormøde i Skifteretten i Odense. Her nikkede firmaets kreditorer ja til, at Kobots kan arbejde videre på en rekonstruktion, frem for at gå konkurs, hvorved kreditorerne skønsmæssigt ville have fået knap 80 procent af deres tilgodehavender.

På mødet i Skifteretten fremgik det blandt andet, at virksomheden på lager havde 20 robotter, som var mere eller mindre færdige. Virksomheden annoncerer i øjeblikket med et "Ekstraordinært lagersalg" med rabat, så robotterne kan blive vekslet til kontanter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079