23948sdkhjf

Årelangt strandprojekt er pludseligt afbrudt

Efter flere års arbejde for at gøre projektet Fjellerup Strandliv til en realitet, satte en klage fra Danmarks Naturfredningsforening pludselig en stopper for projektet.

Igennem flere år har Norddjurs Kommune og flere lokale borgere arbejdet for bedre udnyttelsen af Fjellerup Strand.

Det endte ud i et forslag, der skulle imødekomme og tiltrække flere af de mange turister og de medfølgende håndører, som lokalområdet higer efter. Blandt andet bød forslaget på en ny båd- og badebro, en strandpromenade, opholdsområder og legepladser spredt ud langs kyststrækningen.

Men der er pludselig blevet sat en brat stopper for planerne.

For da kommunens udvalgsformand stod klar til at tage første spadestik til projektet 'Fjellerup Strandliv' fik en klage fra Danmarks Naturfredningsforening i Norddjurs projektet til at gå i stå.

Og det ærgrer Allan Gjersbøl Jørgensen (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget i Norddjurs Kommune.

- Vi har haft speederen i bund i denne her proces og sørget for at være klar til dato, siger han til TV2 Østjylland.

- Og når det så ikke kan lykkes, bliver man jo ked af det på Fjellerup-borgenes vegne, men egentligt også på de mange medarbejderes vegne, der har arbejdet på det her projekt.

Årsagen til, at klagen har kunnet sætte en stopper for projektet, er fordi klagen har opsættende virkning. Det betyder, at byggeriet ikke må gå i gang, før klagen er behandlet.

Derfor nåede kommunen ikke at sætte første spadestik inden deadline for tilladelsen, som udløb onsdag den 9. november.

Danmarks Naturfredningsforening skriver blandt andet i foreningens tre klager til kommunen:

'Det er ikke i overensstemmelse med landskabets karakter, og det tager i høj grad ikke hensyn til landskabets særlige visuelle oplevelsesmuligheder.'

- Vi har klaget nu, fordi det har været nu, at vi formelt ville kunne påklage landzonetilladelserne, hvilket vi var i vores gode ret til.

Det skriver Danmarks Naturfredningsforening i Norddjurs i en skriftlig udtalelse til TV2 Østjylland.

Ifølge foreningen har Norddjurs Kommune sovet i timen, da de har arbejdet med projektet i flere år uden at få det igangsat. Planerne for Fjellerup Strand har været i støbeskeen siden 2015.

- Erhvervsministeriet har helt tilbage i 2020 givet tilladelse til projektet på betingelse af, at der fysisk var påbegyndt inden den 9. november 2022, skriver foreningen.

- Så nytter det ikke noget, at kommunen først en dag efter fristens udløb finder spaden frem for at foretage første spadestik.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111