23948sdkhjf

Entreprenør med 200 ansatte solgt

Nordjyske Nordkabel får ny ejer i form af den svenske koncern Novedo, som dermed foretaget sig første opkøb udenfor Sveriges grænser, oplyser sidstnævnte i en pressemeddelelse.

Nordkabel bliver en del af Novedos Infrastruktur-segment.

– Fordelene ved at være en del af en stærkt decentraliseret koncern giver os det bedste fra begge verdener; vi kan fortsætte med at drive vores forretning selvstændigt, samtidig med at vi får mulighed for at drage fordel af koncernens samlede kompetence, erfaring og ressourcer, hvilket yderligere kan accelerere vores ekspansion og lønsomhed, udtaler Henrik Hassing, adm. direktør i Nordkabel, i pressemeddelelsen.

Hovedejere og sælgere er Henrik Hassing og driftschef Bjørn Christiansen sammen med andre ledende medarbejdere i Nordkabel, som forbliver i deres roller efter salget og også bliver medejere af Novedo-koncernen.

Salgsprisen oplyser parterne ikke noget om i pressemeddelelsen.

Lange relationer

Nordkabel har cirka 200 ansatte, hovedkontoret er placeret i Års, og kabelentreprenøren har otte afdelinger fra Aalborg i nord til Fredericia i Syd.

Selskabet udfører installationer og servicearbejde primært inden for el-net, fiber og vand. Kundebasen er udelukkende inden for B2B og består af lange kunderelationer, ofte rammeaftaler, og samarbejder med kommuner, private og offentlige energiselskaber og teleselskaber.

I regnskabsåret 2021/22 havde kabelentreprenøren en omsætning på 215 mio. kr. og EBITA på 32,5 mio. kr.

Nordkabel opfylder alle opkøbskriterierne

Novedo Holding er en privatejet industrikoncern inden for industri, infrastruktur og installation og service. 

Fra det svenske peger topchef Per-Johan Dahlgren på koncernens strategi om at vokse gennem opkøb af profitable virksomheder med veludviklede nichepositioner og forretningsmodeller. 

- Nordkabel opfylder alle opkøbskriterier, og jeg er imponeret over de stærk markedsposition, at Nordkabels organisation og ledelsesteam har Henrik Hassing og Bjørn Christiansen i spidsen, har opbygget det danske marked i kombination med virksomhedens stabile omsætning og lønsomhed, siger Per-Johan Dahlgren i pressemeddelelsen.

NORDKABEL A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 128,7 127,2
Resultat af primær drift 32,5 -
Resultat før skat 32,4 32,3
Årets resultat 25,2 25,2
Balancestatus 105,5 105,0
Egenkapital 62,2 51,9
Antal ansatte 198 198
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109