23948sdkhjf

Ny gulvplade løser problemer med gamle bygninger

Med den nye Spaandex K-gulvplade i 38 mm har Kronospan gjort det meget nemmere at renovere ældre bygninger, der skal have nye gulve. Samtidig er det en dansk produceret og grøn løsning med hele 90% genbrugstræ.

De fleste håndværkere kender til de udfordringer, der opstår, når man skal renovere gamle bygninger. Især gulvet kan give problemer, fordi afstanden mellem de understøttende bjælker typisk er helt op til 80-100 cm. Da standardgulvpladerne på 22 mm kun er gearet til et spænd på 60 cm, bliver man derfor nødt til at bruge tid og ressourcer på at justere understøtningen, før man kan lægge de nye gulvplader. Dét problem er dog nu blevet meget nemmere at løse, da Kronospan netop har lanceret en ny gulvplade til netop disse situationer: Spaandex K-gulv 38 mm.

“Vi har udviklet den nye plade, fordi vi fik rigtig mange henvendelser fra vores kunder, der savnede en tykkere plade til renovering af gamle bygninger. Den nye plade dækker et stort hul i markedet, fordi den er stærk nok til at kunne lægges med op til 1 meter mellem understøtningerne”, forklarer key account manager hos Kronospan, Per N. Mortensen.

Grønnere gulvløsninger

Kronospan i Ryomgård på Djursland er den eneste producent herhjemme af spånplader som den nye gulvplade. Samtidig er det en af Danmarks største genbrugsvirksomheder, for hvor mange andre producenter anvender frisk træ i produktionen, har Kronospan udviklet en metode til at genanvende rest- og affaldstræ. Alle spånplader fra Kronospan indeholder derfor 90% genbrugstræ.

“Når man smider sit gamle køkken eller bogreolen ud på genbrugspladsen, så bruger vi det til at fremstille nye plader – og de kommer så tilbage til forbrugeren som fx gulvplader eller et nyt Svane-køkken”, siger Per N. Mortensen.

Den grønne profil er populær hos kunderne, bl.a. til nybyggerier der skal svanemærkes eller DGNB-certificeres. “Hvis man anvender genbrugstræ i stedet for beton, sparer man CO2 i betonfremstilling, og man binder CO2 i træet, som ellers ville være brændt af – så der er meget at hente på CO2-regnskabet”, siger Per N. Mortensen.

FAKTA: Kronospan

Kronospan er Danmarks eneste producent af spånplader. På fabrikken i Ryomgård på Djursland fremstilles 400.000 m3 spånplader årligt til bl.a. møbel- og køkkenindustrien. Den danske afdeling er desuden en del af verdens største producent af plader til byggeindustrien. En stor del af produkterne forhandles hos Stark, XL-Byg og Bygma.

Se mere på www.kronospan-dk.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078