23948sdkhjf

Kronospan: Fabrikant af klimavenlige gulvløsninger

Med speciale i fremstilling af miljøcertificerede spånplader til bl.a. boliginventar, og byggeri fremviser og fortæller Kronospan om deres NOVOPAN KLIMAGULV på messen BYGGERI’23 - Danmarks største fagmesse for byggebranchen.

300 messestande fordelt på 28.000 kvm. Den 21.-24. marts 2023 afholdes BYGGERI’23 - Danmarks største fagmesse for byggebranchen, som finder sted i MESSE C, Fredericia.

Det er brancheorganisationen Danske Byggecentre, som står bag messen, der arrangeres i samarbejde med byggebranchens leverandører, heriblandt produktionsvirksomheden Kronospan som deltager med egen messestand: 

“Vi ser frem til at deltage på messen, hvor vi glæder os til at møde potentielle kunder og samarbejdspartnere samt fortælle om vores produkter, bl.a. vores NOVOPAN KLIMAGULV,” fortæller Key Account Manager hos Kronospan Per Nørgaard Mortensen.

NOVOPAN KLIMAGULV: Vandbåren og energivenlig gulvvarmeløsning

Forbedret energieffektivitet og indeklima er nogle af de fordele, der kan fremhæves ved Kronospans NOVOPAN KLIMAGULV. Der er tale om en gulvvarmeløsning, der er udlagt direkte i spånpladerne under gulvet, som har fræsede spor til varmeslanger og varmefordelingsplader, der sikrer en enkel, hurtig og sikker montering af varmesystemet.

“Med NOVOPLAN KLIMAGULV undgår man de lange tørringstider, et almindeligt betongulv kræver, hvorfor selve byggetiden er markant kortere. Samtidig undgår man også at trække uønsket fugt med ind i bygninger,” forklarer Per Nørgaard Mortensen og fremhæver gulvvarmeløsningens energieffektive egenskaber:

“Når først gulvet er monteret er reguleringstiden for temperaturen helt nede på en til to timer. Det står i stor kontrast til en traditionel gulvvarmeløsning med beton, der har en reguleringstid på otte til ti timer. Det skyldes, at betonkernen først skal varmes op, før gulvet kan afgive varme. Tilsvarende vil gulvet være lang tid om at afkøle. Der er således tale om et varmespild, vores klimagulv kan reducere væsentligt. I den tidlige forårssæson, vi befinder os i nu, hvor solen står ind ad vinduerne en tidlig kold forårsdag og varmer boligen op, kan man med NOVOPLAN KLIMAGULV hurtigt nedjustere gulvvarmen og tilsvarende skrue op for den igen, når solen er væk. Det tager naturligvis længere tid for en stor klump beton at blive varm og køle af. Den hurtige reaktionsevne gør klimagulvet til en energieffektiv og dermed økonomisk gulvvarmeløsning.”

Spånplader produceret af genbrugstræ

Foruden at være en energieffektiv og bedre varmekilde for indeklimaet er Kronospans spånplader produceret af op mod 100 pct. genbrugstræ og er FSC-certificeret.

“Vi indsamler sorteret affaldstræ og bruger det som råstof i vores produktion af spånplader til byggeri, møbel-, køkken- og træindustrien. På den måde genanvender vi træaffaldet på en miljøansvarlig måde og undgår samtidig statsafgiften for afbrænding af affaldstræ. Det giver sund fornuft. Både for miljøet og på bundlinjen,” siger Per Nørgaard Mortensen.

Om Kronospan
Kronospan er eksperter i produktion af miljøvenlige spånplader og har specialiseret indsigt i, hvordan deres produkter opnår størst muligt potentiale i byggeri og til industrielle formål. Med egenproduktion på fabrik i Pindstrup fremstilles 400.000 m3 spånplader årligt, til bl.a. møbel- og køkkenindustrien, hvis styrkeegenskaber, foruden miljøkrav, sikres og dokumenteres ved hjælp af analyser fra stikprøver på deres laboratorie.

https://kronospan-dk.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079