23948sdkhjf

Flügger halverer forventningen til indtjening

Hos malingkoncernen Flügger har man nedjusteret forventningerne til årets indtjening oven på første halvdel af et regnskabsår, der hidtil har budt på afmatning.

”I de første 6 måneder af regnskabsåret (maj – oktober) har aktiviteterne i Polen og på de nordiske markeder været præget af en tiltagende samfundsøkonomisk afmatning. I perioden var kundemikset negativt påvirket af særligt aftagende salg til privatkunder,” skriver Flügger i en selskabsmeddelelse til fondsbørsen.

For hele året forventer Flügger, at prisstigninger på råvarer, energi og distribution vil beløbe sig til en merudgift på 120 mio. kr., så mens koncernen fastholder forventningerne til en toplinje i niveauet 2,5 til 2,7 mia. kr., er forventningen til driftsresultatet decimeret.

Hvor Flügger i seneste kvartalsrapport forventede et EBIT-resultat i niveauet 100-150 mio. kr., lyder forventningen nu på 50-80 mio. kr.

”Regnskabsåret 2022/23 er i høj grad et transitionsår med store fluktuationer. Der er iværksat en række omkostningsbesparende initiativer, der delvis vil få effekt i indeværende og kommende regnskabsår. Derudover har forretningen stærkt fokus på salgspriserne og de volumenfremmende initiativer,” skriver koncernens ledelse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.172