23948sdkhjf

Statsrevisorerne kritiserer manglende vedligehold af sygehuse

Ny undersøgelse fra Statsrevisorerne konkluderer, at der ikke bliver taget godt nok hånd om landets sygehusbygninger - og det kan koste dyre håndværkerregninger i fremtiden 

Landets sygehusbyggerier bliver vedligeholdt i alt for ringe grad, og det medfører utætte vandrør, risiko for skimmelsvamp og ventilationssystemer, der ikke fungerer. 

Det finder Statsrevisorerne utilfredsstillende og peger på, at konsekvenserne kan betyde endnu støre håndværkerregninger på lang sigt.

Det skriver Danmarks Radio.

Kritikken kommer efter en undersøgelse fra Rigsrevisionen, der har kigget på, hvordan regionerne holder de mange kvadratmeter sygehusbygninger - for med bygninger til værdi på ca. 36 mia. kr. er regionerne blandt landets største bygningsejere.

Omkring 85 pct. af bygningerne er over 10 år gamle, og bortset fra Region Hovedstaden, har ingen regioner en tilfredsstillende styring af vedligeholdelsen.

Rigsrevisionen peger således i sin undersøgelse, de selv har taget initiativ til, at Sundhedsministeriet og Danske Regioner nu skal tage skridt til, at der bliver lavet fælles retningslinjer for vedligeholdelse af sygehusbygninger og mere langsigtede planer for vedligeholdelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102