23948sdkhjf

Femern vælger vinder af 300 millioners kontrakt

Femern A/S har netop tildelt kontrakten på en stor transformerstation, der skal forsyne Femern Bælttunnelen og jernbanen mellem Danmark og Tyskland samt på Lolland med strøm. 

Kontrakten, med en værdi på cirka 300 mio. kr., gik til den spanske virksomhed Elecnor, skriver Femern A/S i en pressemeddelelse.

– Transformerstationen ved Rødbyhavn er central for driften af de elektriske systemer både i selve Femern Bælt-tunnelen og den tilhørende jernbane, siger Jens Ole Kaslund, der er teknisk direktør i Femern A/S, i meddelelsen.

De forberedende arbejder på transformerstationen begyndte tidligere i år. Elecnor vil begynde etableringen af selve transformerstationen i 2023. Den vil blive færdiggjort i etaper og forventes at stå helt færdig i 2028.

Forberedt til fremtidens elektriske transport

Den 18 km lange Femern-tunnel med elektrisk togdrift, motorvej, udluftning og belysning kræver en konstant og sikker strømforsyning, og skal derfor have egen transformerstation tæt på tunnelportalen ved Rødbyhavn.

Transformerstationen bliver ifølge Femern A/S et af de største anlæg af sin art i Danmark. Den skal levere strøm til Femern Bælt-tunnelens jernbane og godt 10 km jernbane på Lolland samt tunnelens tekniske installationer.

Femern A/S har i kontrakten desuden stillet krav til energieffektivitet og har betinget sig, at transformerstationen har kapacitet til at betjene fremtidens elektriske transportformer, herunder ladestationer til elektriske køretøjer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af 1.000 år gammel domkirke
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
MT Højgaard Holding får kendt ansigt som ny økonomichef
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.141