23948sdkhjf

Vinder bynært område ved Sønderborg havnefront med udsigtsring og fisketrappe

Sønderborg Bys havnefront har forandret sig markant over de seneste 15 år, hvor havnearealerne er transformeret fra erhverv til boliger og oplevelser. Sundgade udgør det sidste bynære område, hvor havnerelaterede aktiviteter fylder mindre, og nye muligheder er opstået.

Som del af bystrategien for Sønderborg By har Sønderborg Kommune afholdt en arkitektkonkurrence for udviklingen af Sundgade med Vandkunsten og Adept i samarbejde med Det Blå og Bactocon som de deltagende hold.

Nu har et enigt udvalg peget på Vandkunstens projekt som vinderen, oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi har lagt os i selen for at ramme stedets og ikke mindst byens tone og udviklet et projekt, vi selv synes er robust og fleksibelt og samtidig stramt kurateret – varieret i højde og drøjde og alligevel med et præcist arkitektonisk udtryk og formsprog, siger Jan Albrechtsen, partner i Vandkunsten, i pressemeddelelsen.

– Det har været ambitionen at lave et projekt, der ser ud som om, det altid har ligget der uden at det opleves som tilbageskuende og romantiserende, fortsætter han.

Boliger, bro og fisketrappe

Vandkunstens forslag indeholder tre klynger af boliger som rækkehuse og byhuse i varierende arkitektonisk stil. Bygningerne er placeret, så der er rum mellem bygningerne og mange kig fra Sundgade og den bagvedliggende bebyggelse. Der foreslås offentlige arealer som en havnepromenade, hvor både kan lægge til, samt en fisketrappe og en udsigtsring/bro.

Bedømmelsesudvalget har vurderet, at forslaget rummer byens identitet og historie, gør området attraktivt og levende med promenade og pladser samt indeholder en overbevisende boligløsning, som tilfører mangfoldighed til området.

Samtidig er forslaget i tråd med kommunens arkitekturpolitik og spiller ind i Sønderborgs vision om at skabe områder, der kan danne rammen om det gode liv i byen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157