23948sdkhjf

Østjysk entreprenør i vestjysk ekspansion: Vil fange ”væksteventyr af dimensioner”

Egil Rasmussen A/S rykker ind i Esbjerg med maner. Ved indgangen til november overtog den store entreprenørvirksomhed således aktiemajoriteten i Esbjerg-firmaet VestByg, fremgår det af Det Centrale Virksomhedsregister, CVR.

Entreprenørvirksomhed med afdelinger i Fredericia, Vejle, Aarhus og Horsens og i omegnen af 300 ansatte får dermed cirka 15 nye navne på lønningslisten, skriver JV.dk.

Allerede i maj måned annoncerede Egil Rasmussen intentionerne om at etablere sig i Esbjerg. Det skete med firmaet, som frem til 27. oktober i år havde det officielle navn Egil Rasmussen Esbjerg A/S.

Boom i havvind og boom i byggeri

Det nye købstræk skal især ses i lyset af det væksthop, som Esbjerg meget vel kan stå overfor, påpeger medejer af Egil Rasmussen A/S, Christian Duus, nu overfor avisen og peger i særlig grad om aftalen mellem Tyskland, Danmark, Belgien og Holland om at udbygge havvindparker markant de kommende år.

– Med Esbjerg-erklæringen står vi over for et potentielt væksteventyr af dimensioner. Derfor er det oplagt, at byggebranchen snart flokkes om byen som måger om en fiskekutter, siger Christian Duus til JV.dk.

Med købet vil den østjyske entreprenør dermed sikre sig et lokalt tilhørsforhold og ikke fremstå som en udenbys spiller, der tiltvinger sig adgang til området, påpeger han også.

I Vestbyg, som de seneste tre regnskabsår haft et samlet overskud på 8,5 mio. kr., har stifter Tommy Johansen og medejer Mark Thodsen således stadig 20 pct. ejerskab hver.

Vestbyg A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 9,6 11,3 11,0
Resultat af primær drift 3,6 4,0 3,6
Resultat før skat 3,5 3,9 3,5
Årets resultat 2,8 3,1 2,7
Balancestatus 11,2 11,0 9,4
Egenkapital 6,3 6,6 6,2
Antal ansatte 13 15 13
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109