23948sdkhjf

Region søger totalrådgiver til 630 millioners projekt

Projektet i Viborg indeholder en række faglige udfordringer med terrænspring og fredninger, som skal tænkes ind i løsningen

Der skal bygges en ny psykiatrisk afdeling i Viborg, og Psykiatrien i Region Midtjylland leder i den forbindelse efter en totalrådgiver, som skal stå for at rådgive regionen i hele processen.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Her lyder det samtidig, at byggeriet stiller høje krav til den kommende rådgiver, som skal skabe "en sammenhængende psykiatrisk afdeling, som skal passe ind i det naturskønne område og samtidig lægge op til samarbejde med Regionshospital Viborgs afdelinger for fysiske sygdomme".

Mulighed for fremtidige udvidelser

Rådgiverkonkurrencen skal give en mere konkret plan for projektets gennemførelse. Planen skal ligge klar til næste års budgetforhandlinger i regionsrådet.

Med et nyt hospital får patienterne nye og moderne rammer med egne patientstuer og eget badeværelse samt mere rummelige og tidssvarende rammer til behandling, aktiviteter og ophold.

Byggeriet skal rumme de samme aktiviteter, som der i dag findes i Regionspsykiatrien Midt i Søndersøparken i Viborg og omfatter cirka 90 sengepladser til almen og retspsykiatriske patienter, ambulante klinikker og dagbehandling, samt patient- og personalefaciliteter.

I projektet skal også rummes muligheder for fremtidig udvidelser.

En udfordrende grund

Udover de "høje krav", der er tidligere nævnt, er der også udfordringer med byggegrunden. Den er nemlig fyldt med "faglige udfordringer til den rette rådgiver i form af blandt andet terrænspring og fredninger, der også skal tænkes ind i det endelige projekt", som det hedder i pressemeddelelsen.

Med nybyggeriet er det således målsætningen at skabe et sammenhængende psykiatrisk hospital, som kan indpasses i det naturskønne område og understøtte trivsel og sikkerhed for personale og patienter.

Da den oprindelige budgetaftale om byggeriet blev indgået i 2020, var forventningen, at det nye psykiatrihospital kunne stå klar i 2026-2027.

Seneste opdatering fra Region Midtjylland sætter det til 2027, og aktuelt – og alt inden regionsrådets kommende behandling af projektet - forventes først spadestik til selve nybyggeriet at blive taget medio 2024.

Fristen for indsendelse af ansøgning om deltagelse i udbuddet om at blive totalrådgiver for Ny Psykiatri i Viborg er den 5. december 2022. Herefter udvælges der fem deltagere til at medvirke i udbuddet.

Bygherrerådgiver til Ny Psykiatri Viborg

I december 2021 vandt ingeniørvirksomheden Moe sammen med underrådgiverne Karlsson Arkitekter og Schønherr opgaven som bygherrerådgiver på det trecifrede millionprojekt "Ny Psykiatri i Viborg".

Rådgiverholdet har nu til opgave at hjælpe Psykiatrien i Region Midtjylland med at skabe de helt nye, moderne faciliteter, der kan understøtte behandlingen af psykiatriske patienter.

Det indebærer - i Psykiatrien i Region Midtjylland - at planlægge og udvikle visionerne for den nye regionspsykiatri, og hvordan de fysiske rammer kan understøtte ønskerne.

Samarbejdsparterne lægger desuden udbudsstrategi for projektets gennemførelse og bistår med forberedelser til byggeriet, som blandt andet består af rokader og midlertidige genhusning af de behandlingsfunktioner, der lige nu ligger i byggeområdet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.128