23948sdkhjf

MT Højgaard vinder endnu en milliardkontrakt med DSB

Entreprenørgiganten har netop skrevet under på den tredje kontrakt med DSB på blot 15 måneder

MT Højgaard Holdings forretningsenhed MT Højgaard Danmark har indgået en betinget totalentreprisekontrakt med DSB om opførelse af et togværksted med tilhørende baneanlæg i Aarhus i Logistikparken i Brabrand.

Det oplyser entreprenørkæmpen i en børsmeddelelse.

Kontrakten har en værdi på 1,32 mia. kr., og den vil være ubetinget, når DSB’s bestyrelse endeligt tiltræder kontrakten i december 2022.

MT Højgaard har tidligere vundet en række store kontrakter med DSB.

I september 2021 vandt selskabet således en totalentreprisekontrakten på 641 mio. kr. om opførslen af en værkstedsbygning på 11.500 kvm ved Godsbanegården i København, og i august 2022 underskrev MT Højgaard Danmark en aftale med DSB's direktion om opførelse af et stort værkstedskompleks med tilhørende baneanlæg i Næstved til en værdi på 1,3 mia. kr. 

Et udbud i tre faser

Byggeriet i Aarhus er i gang, og der er i de seneste måneder udført en del jordarbejder og etableret en ny bro over banelegemet i en særskilt aftale om fremskudte arbejder på ca. 70 mio. kroner. 

Kontrakten indgår i DSB’s betingede og faseopdelte udbud, som MT Højgaard Danmark vandt i efteråret 2020. 

 Udbuddet består af 3 faser:

  • Fase 0: Implementeringsfase med afholdelse af kick off-workshop
  • Fase 1: Samarbejdsfasen
  • Fase 2: Færdigprojekterings- og udførelsesfasen

I fase 1 har DSB, Rambøll, Gottlieb & Paludan samt MT Højgaard Danmark og de øvrige parter i fællesskab fastlagt konstruktions- og udførelsesprincipper, og det har nu ført til indgåelse af kontrakten på totalentreprisen i fase 2.

Børsmeddelelse den 15. november 2022

Byggeri afsluttes i 2026

Værkstedet skal benyttes til reparation og vedligehold af DSB’s nyindkøbte IC5-togsæt, der leveres og skal drives af togleverandøren Alstom. 

Værkstedet får otte spor, og udgør sammen med værkstedet på Godsbanen i København, som MT Højgaard Danmark også udfører, de to hovedlokaliteter for det fremtidige vedligehold af IC5-togene.

- Over to år har vi haft et glimrende forløb med DSB og byggeriets andre parter i Aarhus, og nu har vi så indgået den endelige aftale. Nu hvor underskriften er faldet på plads omkring DSB-værkstedet i Aarhus, så kan vi også konkludere at vi er gået fra fase 0 til fase 2 på vores tre samarbejdssager med DSB i København, Næstved og Aarhus. Det glæder vi os selvfølgelig over, og det beviser at den faseopdelte samarbejdsmodel fungerer, som den skal, udtaler porteføljechef i MT Højgaard Danmark, Søren Sørensen, i børsmeddelelsen.

Byggeriet skal efter planen afleveres til DSB og tages i drift i 2026.

Et resultat af strategiskifte 

Kontrakten ændrer ikke MT Højgaard Holdings udmeldte forventninger til 2022, men vil yde et væsentligt bidrag til koncernens langsigtede, bæredygtige udvikling i de kommende år, lyder det i meddelelsen.

Det er blot få dage siden, at MT Højgaard offentliggjorde sit regnskab for tredje kvartal 2022. Her var der fremgang i det meste af koncernen, og særligt MT Højgaard Danmark udmærkede sig positivt.

Selskabet øgede således indtjeningen med 80 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.

I et opfølgende interview med Licitationen - Byggeriets Dagblad fortalte koncernchef i MT Højgaard Holding, Henrik Mielke, at fremgangen ikke mindst skyldtes et strategisk valg om at fokusere endnu mere på infrastruktur og anlæg.

- Det strategiske valg om at gå ind på anlæg- og infrastrukturområdet giver gode og spændende ordrer nu, sagde Henrik Mielke 10. november 2022.

Knap halvdelen af MT Højgaard Danmarks omsætning kommer fra infrastruktur og anlæg.

MT Højgaard Danmark A/S
Regnskabsår 2021
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning 3091
Bruttofortjeneste 106
Resultat af primær drift 7
Resultat før skat 22,7
Årets resultat 71,5
Balancestatus 2246,4
Egenkapital 885
Antal ansatte 1007
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109