23948sdkhjf

Afsløring: To store byggefirmaer i millionstrid med region

Der kan nu sættes navn på to store firmaer, der er i voldgiftssager med Region Nordjylland om det store sygehusbyggeri i Aalborg 

Flere nordjyske virksomheder er endt i voldgiftssager med Region Nordjylland om arbejdet på Nyt Aalborg Universitetshospital. Der er tale om i alt fire voldgiftssager og to afsluttede.

Det oplyser regionen som svar på en aktindsigt fra Nordjyske, men regionen afviser at oplyse, hvilke virksomheder der er tale om. Undtagen sagen mod totalrådgiveren Indigo.

Offentligheden har ikke automatisk ret til aktindsigt i voldgiftssager, da der er tale om kontraktlige forhold.

Men Nordjyske kan nu afsløre, hvilke øvrige firmaer der er part i voldgiftssagerne - i en strid om millioner af kroner.

To nordjyske firmaer 

Den ene er en af Nordjyllands største tømrervirksomheder, TL Byg A/S i Aalborg. Det bekræfter TL Bygs adm. direktør, Jesper Francois Hoffmann, overfor mediet:

- Det er korrekt, at vi har et par sager, der ikke er afgjort, siger han til Nordjyske og tilføjer, at det er gamle sager.

En anden af de virksomheder, der også har rejst krav mod Region Nordjylland, er ifølge Nordjyske et af Nordjyllands store malerfirmaer, Skaarup Malerfirma i Vodskov.

Her oplyses det i et nyt regnskab, at firmaet har rejst krav om forsinkelseserstatning mod bygherre som følge af betydelig forsinkelse på tre indgåede entrepriser.

Ejer Martin Skaarup bekræfter overfor Nordjyske, at sagen vedrører supersygehusbyggeriet. Han vil ikke udtale sig, da der er tale om en voldgiftssag, men siger dog:

- Det har været svært at regne med, hvornår vi skulle være på pladsen. Det har kostet.

Læs mere på Licitationen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109