23948sdkhjf

Hackaton skal hjælpe kommune med at spare tid i byggesagsbehandlingen

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning og kommunernes IT-fællesskab har inviteret en række konsulenthuse til at ’hacke’ sig til færre fejl i byggeansøgninger

I skrivende stund er der op til 70 pct. sagsforlængende fejl i de byggeansøgninger, Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune modtager via det obligatoriske, nationale ansøgningssystem.

Derfor inviterer forvaltningen og Kommunernes IT-fællesskab Kombit nu en række konsulenthuse til at hacke sig til en bedre byggesagsproces.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Målet med begivenheden er færre fejl i byggeansøgningerne. 

Den høje fejlprocent skyldes ifølge kommunen primært et uigennemskueligt bygningsreglement og et ansøgningssystem, der kan være svært at navigere i, hvis man ikke har byggeteknisk indsigt.

Byggeansøgerne slår sig blandt andet på ’erklæring om tekniske forhold,’ som skal udfyldes i langt de fleste byggesager, og det er derfor den, forvaltningen og Kombit har inviteret en række konsulenthuse til at bore sig ned i.

Formålet er at undersøge, hvor det går galt og få forslag til, hvordan man kan nedbringe fejlprocenten, når byggeansøgerne søger om byggetilladelse via det obligatoriske ansøgningssystem.

Marie-Louise Kudsk Hædersdal, områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen, er glad for initiativet:

- Vi er, som mange af landets øvrige kommuner, underlagt et kompliceret bygningsreglement og et nationalt ansøgningssystem, der stiller store krav til ansøgernes kendskab til byggesagsområdet. Derfor er det vigtigt, at vi skruer på alle de knapper, vi kan, for at hjælpe ansøgerne med at undgå de mange sagsforlængende fejl i ansøgningerne, siger hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093