23948sdkhjf

De skal forme søfartsskole for 90 millioner

Søfartsuddannelserne på Martec Kragholmen i Frederikshavn skal have nye, moderne rammer, som skal gøre det mere attraktivt for unge at vælge en karriere inden for søfart.

Den A.P. Møllerske Støttefond bevilgede i 2021 80 mio. kr. til Martec. Med bevillingen bygges der en ny hovedbygning samt skolehjemsbygninger med plads til 68 elever.

Projektkonkurrencen om udbygning og modernisering er netop afsluttet, oplyser Martec i en pressemeddelelse.

I et felt med fem prækvalificerede rådgiverteams, som gav deres bud på nybygning og renovering af bygningerne, vinder totalrådgiverteamet Friis & Moltke Architects, OJ Rådgivende ingeniører, Lytt Architecture og Autens opgaven.

– Projektet udmærker sig ved at fange søfartens sjæl og stemning og sikrer samtidig, at vores mange elever får inspirerende undervisningsrammer og et dejligt, hyggeligt og smukt sted at bo, udtaler Pia Ankerstjerne, direktør på Martec.

Tænker landskabet ind 

Vinderforslaget tager afsæt i, at eleven er i centrum og der er lagt vægt på at skabe optimale rammer for læring og fritidsliv. Samtidigt skabes der rum ude og inde, der skal appellere til forskellige brugergrupper og situationer.

Landskabets særlige karakter på Kragholmen og det foranderlige møde mellem land og vand er tænkt ind i de nye bygningers orientering. Bygningerne fremmer således et oplevelsesrigt og grønnere landskab, der gør det attraktivt at opleve naturen og den maritime kultur for dem der bor, studerer og arbejder på Martec.

Udover de 80 støttemillioner fra Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager Martec selv til renovering og ombygning af de eksisterende bygninger. 

Ifølge platformen til overvågning af byggeprojekter og udbud, Projektagenten, er entreprisesummen på projektet sat til 88,3 mio. kr.

Vælger hovedentreprenør i marts

Sammen med Martec skal vinderteamet nu i gang med projekteringen.

Der vil i nærmeste fremtid blive indledt en prækvalifikationsfase for hovedentreprenører. Hovedentreprenøren forventes valgt inden marts 2023 og vil blive inddraget tidligt i projektet.

Niras fungerer som bygherrerådgiver.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.14