23948sdkhjf

Boligselskab vinder 47 plejeboliger og -center i Svendborg

Svendborg Kommune har valgt FAB - Fyns Almennyttige Boligselskab som bygherre for 48 nye demensvenlige plejeboliger i udviklingsområdet Tankefuld i udkanten af Svendborg. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Som tekniske bygherrerådgivere har boligselskabet tilknyttet Erik Arkitekter og Vita Ingeniører, som i konkurrencefasen har udviklet konceptet for det nye plejecenter.

Ud over de 48 boliger omfatter det nye plejecenter også aktivitetscenter og servicearealer, opføres delvist som erstatningsbyggeri for det eksisterende plejecenter Caroline Amalielund, delvist for at imødekomme behovet for flere plejeboliger.

– Bæredygtigt byggeri og det sociale ansvar er pejlemærker i FAB’s strategi, og jeg er derfor stolt af, at vi i dette projekt både fokuserer på at bygge sunde boliger, men også at vi skaber rammerne for et trygt og godt seniorliv for vores beboere, bestyrelsesformand i FAB, Erling Nielsen, i pressemeddelelsen.

Svendborg Kommune og FAB går nu i gang med at udarbejde kontrakter for salg af areal til FAB samt for det fremtidige samarbejde.

17 kommunale millioner

Ifølge platformen til overvågning af byggeprojekter og udbud, Projektagenten, besluttede kommunalbestyrelsen i Svendborg Kommune, at plejecenteret skal opføres på et 16.500 kvm areal, der sælges til et boligselskab - nu altså FAB - der skal sørge for at udbyde byggeriet i totalentreprise. 

Kommunen har afsat 17 mio. kr. til byggeriet. Resten skal betales af det vindende boligselskab.

Plejecentret vil efter tidsplanen stå klar ultimo 2025.

I bydelen Tankefuld, hvor plejecentret skal opføres, har FAB i forvejen bygget over 100 bæredygtige boliger i afdelingerne Tankefuld I og Tankefuld II.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.157