23948sdkhjf

NCC bygger efter cirkulær arkitektur til mere genbrug

Tre kilometer fra Helsingørs bymidte, ligger byens nye cirklerunde genbrugsplads navngivet Cirklen. Pladsen, der ligger over for Forsyning Helsingørs driftscenter, blev indviet i den forgangne uge. 

Det skriver NCC, der har været totalentreprenør på projektet sammen med arkitektfirmaet Friis Andersen, i en pressemeddelelse. Byggeriets areal dækker cirka 11.300 kvm, med et bygningsareal på cirka 530 kvm.

– Pladsen vil gøre det meget nemmere for kunderne at sortere affald på en mere miljørigtig måde. Samtidig får vi et hus kun til genbrug af ting og sager. Det gør, at vi kan fastholde ressourcer i kredsløb og kan undgå nyproduktion, siger Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand, Jens Bertram, i pressemeddelelsen.

Cirkulært design

Arkitekturen er bygget op omkring et cirkulært design, og her har der været fokus på brugervenlighed og genanvendelse af ressourcer. Det cirkulære design skal gøre det nemmere for Helsingørs borgere at blive ført i retning af de rigtige affaldscontainere. Målet er således at skabe bedre og mere brugervenlig affaldssortering – og dermed også gøre en forskel for miljøet.

NCC vandt projektet i september 2020 - i konkurrence med CG Jensen, Hoffmann og Per Aarsleff - og første officielle spadestik blev taget i april 2021. Projektet har en anført kontraktsum omkring 49 mio. kr. moms ikke medregnet.

Som totalentreprenør på projektet, har NCC haft rig mulighed for at bringe kompetencer og erfaringer i spil.

– Det har været et spændende projekt, og det er én af de opgaver, hvor størrelse og kompleksitet passer godt til NCC. Som totalentreprenør bliver vores kompetencer brugt bedst, når vi netop er med inde over alle faser af projektet, siger områdedirektør Bjarki Finnbogason fra NCC’s beton & anlægsdivision i NCC Infrastructure, i meddelelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125