23948sdkhjf

Viderefører PLH Arkitekters design i projekt til en kvart milliard

Danske PLH Arkitekters design af et e-handelscentrum, kaldet Urban Hub, i den litauiske storby Kaunas, bliver nu også udbredt til hovedstaden Vilnius.

Arbejdet med at opføre det 22.000 kvm nye Urban Hub-projekt  går i gang næste år. Det har et budget på 30 mio. euro – svarende til cirka 223 mio. kr.

Det skriver PLH Arkitekter i en pressemeddelelse.

Ejendomsudvikleren SBA Urban, som også stod bag konkurrencen for Urban Hub i Kaunas, opføre således sin anden shopping-destination, der sigter mod at blive et byrum med showrooms, cafeer, butikker og grønne pladser i tilknytning til logistikcentre og lagerhaller, hvor varer bestilt online kan hentes.

Arkitekturens rolle

Arkitekturen bruges således til at forene logistik, handel og bymiljø, lyder det fra de danske arkitekter:

– En af grundstenene i designet, som nu bliver udbredt, er at skabe et byrum ved at placere lagerhallerne bag de udadvendte funktioner som showrooms, butikker og spisesteder. Samtidig har vi arbejdet med variation i facaderne og skabt forskellige intime rum og pladser for at bidrage til et levende miljø, fortæller Steen Enrico Andersen, seniorpartner hos PLH Arkitekter, i pressemeddelelsen.

Som en del af designet er der lagt særlig vægt på bæredygtighed – både når det kommer til valget af materialer og energieffektive løsninger. Der vil også blive opsat solceller og ladestandere til elbiler.

Urban Hub Vilnius forventes at stå færdig i 2024.

Skal udbredes til flere lande

Baseret på PLH Arkitekters design er det planen, at Hub-konceptet skal udbredes yderligere, siger Giedrius Muliuolis, der er SBA’s direktør for Urban Hub:

– Sammen med den internationalt anerkendte tegnestue PLH Arkitekter udviklede vi et e-handelscentrum i Kaunas, og nu viderefører vi de grundlæggende principper til Vilnius-projektet. Konceptet med at samle funktionerne og de hyggelige facadeløsninger bliver den arkitektoniske signatur, der kendetegner os – ikke kun i Litauen, men også i udlandet.

Urban Hub-projektet ved Kaunas er allerede ved at blive opført. Det har et samlet budget på 92 mio. euro – godt 684 mio. kr. – og dækker hele 67.000 kvm. E-handelscentret forventes at stå færdig i 2025.

PLH Arkitekters konceptdesign til Urban Hub i Kaunas vandt i april 2022 den international arkitektkonkurrence, som var udskrevet af SBA Urban. I alt deltog seks forskellige tegnestuer fra Spanien, Finland, Litauen og Danmark.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidsplanen skrider igen-igen på supersygehus
Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner
Konstruktionsfejl og konkurs gør byggeri ubrugeligt
Byggeomkostninger brager op i tredje kvartal
Nordjysk elementproducent øger aktivitetsniveauet, men bundlinjen følger ikke med
Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.127