23948sdkhjf

Bringer naturen ind i ny kontorbygning ved Grundfos' hovdsæde

I september 2023 kan cirka 90 medarbejdere hos Grundfos flytte i nye rammer, når en ny 1.400 kvm kontorbygning står færdig ved virksomhedens hovedsæde i Bjerringbro. 

Ambitionen med projektet er at skabe en ny kontorbygning, som understøtter trivsel hos Grundfos’ medarbejdere samt virksomhedens værdier og særlige identitet, skriver Aart Architects, der har designet projektet i samarbejde med Niras, i en pressemeddelelse. 

Kontorbyggeriet nåede en milepæl i den forgangne uge; rejsegildet.

– Grundfos kom til os med et ønske om en bygning, hvor der var fokus på bæredygtighed og på medarbejdernes velvære. Forskning viser, at det fysiske arbejdsmiljø kan spille en stor rolle for medarbejderes trivsel, hvor det kan bidrage til blandt andet øget arbejdsglæde, større produktivitet og en nedbringelse af sygefravær, fortæller Kathrine Hegner Stærmose, som er arkitekt og partner i Aart, i pressemeddelelsen.

– Med afsæt i viden om ’biophilic architecture’, hvor naturen bringes ind i bygningsdesignet, har vi arbejdet bevidst og målrettet med at oversætte Grundfos’ ønsker til konkrete løsninger i bygningen, fortsætter hun.

Helt konkret betyder det, at nærhed til naturen er prioriteret højt i designet af den nye bygning – alle arbejdsstationer er placeret mod syd og med udsigt til skoven og direkte adgang til naturen. Derudover vil naturmaterialer, planter og den lokale håndtering af regnvand bruges synligt og rekreativt i og omkring bygningen til at skabe et afstressende arbejdsmiljø.

Bæredygtighed påvirker bygningsdesign

For at understøtte samarbejdet og arbejdsmiljøet har man arbejdet med en aktivitetsbaseret tilgang til indretningen, hvor medarbejderne efter behov kan søge forskellige miljøer – fx lab-arbejdspladser, ’makke-borde’, fordybelsesrum, samarbejdsstationer og uformelle mødezoner – i løbet af dagen. 

Bygningen har desuden en stærk visuel sammenhæng, hvor de forskellige aktiviteter bliver synlige og bidrager til at øge fællesskabsfølelsen blandt medarbejderne, der tidligere har siddet adskilt på to etager.

Da bæredygtighed er et omdrejningspunkt for Grundfos’ forretning har bæredygtighed også været et fokuspunkt i udviklingen af den nye bygning. Det kommer eksempelvis til udtryk via et bygningsdesign med blik for den fremtidige drift, hvorfor der er arbejdet med et passivt design, hvor udhæng på facaden mindsker overophedning af kontorerne og dermed behovet for kunstig nedkøling.

Den nye bygning bliver Grundfos’ første bygning, som certificeres til DGNB Guld, og man arbejder i øvrigt målrettet med at reducere CO2-udledningen fra byggeriet gennem materialevalget og lignende. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fugtplaget børsbygning i København renoveres for millioner
Lancerer metode: Sådan minimerer man vente- og spildtid på byggepladsen
Trygfondens tredje familiehus har entreprenør på plads
Amerikansk samarbejde sender danske Jørn til Panama
Gentænker metrostationer i klimavenlig form – her er vinderen
Millioner fra A.P. Møller: Kyst- og Lystfiskercenter i Assens rykker nærmere
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.126