23948sdkhjf

Borgmester reagerer på Mærsks byggeplaner: "Ikke værdigt"

Københavns teknik- og miljøborgmester Line Barfod rejser kritik af, at shippinggiganten vil nedrive bevaringsværdig ejendom, før lokalplan er vedtaget

Der er nu politisk blæst omkring Mærsk-koncernens planer om at rive en bevaringsværdig ejendom i Frederiksstaden midt i København ned for i stedet at opføre en ny bygning tegnet af Dorte Mandrup.

Rederigiganten ønsker nemlig at nedrive ejendommen Amaliegade 44 samt det tilhørende haveanlæg i forbindelse med en udvidelse af hovedkontoret på Esplanaden, inden lokalplanens udarbejdelse, politiske fremlæggelse og offentlige høring.

Jeg er imod at give tilladelse til nedrivning af den gamle bygning, før lokalplanen er på plads Teknik- og miljøborgmester Line Barfod, Enhedslisten

Det får Borgerrepræsentationens største parti, Enhedslisten, og teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) til at reagere, skriver Byrummonitor.

"Jeg synes, det nye projekt i startredegørelsen har mange gode takter, så det er jeg positiv over for, men jeg er imod at give tilladelse til nedrivning af den gamle bygning, før lokalplanen er på plads. Det, mener jeg, ikke er værdigt over for den demokratiske proces, og det risikerer at skabe en uheldig præcedens om, at andre selskaber også kan starte på deres projekter, før der er gennemført en offentlig høring af borgerne", skriver borgmesteren i en email til Byrummonitor.

Bebyggelsen Amaliegade er tegnet af arkitekterne Eva og Niels Koppel og har høj bevaringsværdi (SAVE værdi 3).

I et mailsvar til Byrummonitor skriver Mærsk, at koncernen glæder sig "til at fortsætte den åbne og konstruktive dialog med borgere, forvaltning og politikere i de næste faser af arbejdet med byggeplanerne."

"Vi lytter til alle og bestræber os på at finde frem til de bedst mulige løsninger i forhold til projektet", lyder det.

Projekt mødt med skepsis

Ifølge forvaltningens sagsfremstilling til mødet mandag vil Mærsk allerede påbegynde nedrivningen af Amaliegade »primo 2023«.

Berlingske skrev torsdag, at den planlagte Mærsk-udvidelse desuden er mødt med skepsis hos Slots- og Kulturstyrelsen samt Københavns Museum.

"Projektet er ubarmhjertigt højt og udansk i sin kompakthed”, hedder det blandt andet i kommentarer fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Med det planlagte byggeprojekt, vil A.P. Møller-Mærsk tæt på fordoble sit areal ved selskabets ikoniske hovedsæde på Esplanaden i København. Den nyopført nabo bliver ifølge oplægget på 26.000 kvm på nabogrunden, som Mærsk købte for 420 mio. kr. i 2020.

Se nøgletal for:
Læs mere om: ARKITEKTUR nedrivning
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ja til byggeplaner i 35 meters højde på Skagen Havn
Rådgiverduo løber med kontrakt i Gellerupparken
Her får ansatte en helt speciel julegave: Deler stort beløb ud
Hovedstadens Letbane: Budgetter holder ikke
Aarhus moderniserer 108 år gammel skole
Softwarefirma rejser millionbeløb til bedre styring af tidsplaner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.828