23948sdkhjf

Priser og finansiering bremser uddannelsesbyggeri i Helsingør

En bøvlet nyhed.

Sådan betegner borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, det i et opslag på Facebook, at uddannelsesinstitutionen U/Nord dropper planer om et nybyggeri centralt i Helsingør.

”U/Nord fortæller, at på grund af de højere priser på byggeri, og herunder dyrere finansiering, så bliver de nødt til at skrinlægge deres planer om nybyggeri på Svingelport,” skriver borgmesteren.

Byggeplanerne skulle give plads til omkring 400 elever og omfattede 3.500 kvm nybyggeri fordelt på tre etager med tæt ved banestrækningen centralt i Helsingør. Prisen var – da planerne blev præsenteret for tæt ved tre år siden – anslået til 100 mio. kr.

Direktør på uddannelsesinstitutionen, Flemming Zachariasen, udpeger overfor Helsingør Dagblad de samme udfordringer samt elevtallet 

– Årsagen til, at vi ikke gennemfører et byggeri ved Svingelport, er udviklingen i det seneste halve års tid. Priserne og alle andre faktorer ved et byggeri peger i den gale retning. Det gælder også finansieringen. Desuden er søgetallet, ikke kun lokalt, til erhvervsskolerne, faldet dramatisk. Derfor er det konkrete byggeri ved Svingelport blevet for risikofyldt, siger Flemming Zachariasen til avisen.

Nyt uddannelsescenter til trecifret millionbeløb

Mens nogle af U/Nords byggeplaner må opgives, bliver en drøm at etablere nye undervisningsfaciliteter på Helsingør Havn til bådebygger- og sejlmageruddannelserne til virkelighed.

For nogle uger siden gav A.P. Møller Fonden således tilsagn om en donation på 88 mio. kr. til at omdanne Hal 19 i Værftshallerne på det tidligere Helsingør Skibsværft til bådebygger- og sejlmageruddannelserne.

– Kontakten til borgerne og særligt den nære kontakt til erhvervslivet vil give os et helt særligt undervisningsmiljø i Hal 19. Eleverne bliver en del af et innovationsmiljø på havnen, som utvivlsomt kommer til at inspirere og bidrage til elevernes fordybelse og dygtiggørelse, sagde Flemming Zachariasen i den forbindelse.

Uddannelsescenteret bliver en del af Værftshallerne, som ligger på Helsingør Havn. Pengene skal også sikre, at man kan bygge et skolehjem til eleverne.

Helsingør Kommune bidrager desuden med 40 mio. kr. og Lauritzen Fonden giver 12,5 mio. kr. til projektet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Stort datacenter på vej til Nordjylland
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Nu skal der idéer på banen: Tre teams udvalgt til nyt kvarter i Bagsværd
International designpris til Amagerværket
Køberen er fundet: Ungdomsboliger på vej ved Charlottenlund Slot
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.126