23948sdkhjf

Stor rammeaftale sikrer arkitektfirma fjerde skoleprojekt i Odense

Tegnestuen Nova5 skriver endnu et odenseansk skoleprojekt på opgavelisten, denne gang Risingskolen. Det oplyser arkitektfirmaet med rødder i København på sin hjemmeside.

Det er fjerde skole, som Nova5 vinder under Odense Kommunes ”Velfærdens Fundament, en 1,8 mia. kr. stor indsats, der omfatter renoveringer og moderniseringer af vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem.

Som beskrevet i starten af året i Licitationen har Odense Kommune indgået rammeaftaler med de tre rådgiverhold, som skal løfte skoledelen af ”Velfærdens Fundament”, der i sig selv løber op i 625 mio. kr. 

På vinderlisten var Nova5, som over de kommende år vil løse opgaver i samarbejde med Arkitektfirmaet Arne Birk, Land+ samt Hundsbæk & Henriksen, der siden er blevet en del af og fuldt integreret i OJ Rådgivende Ingeniører. De andre to vinder på rammeaftalen er Pluskontoret og Arkitema.

Formålet med rammeaftalen er at pust nyt liv i Odenses lokalområder og give en kærlig hånd i forbindelse med at skabe et stærkt lokalsamfund med skolen som omdrejningspunkt for liv og fællesskab.

Kontrakten, der løber til udgangen af oktober 2025, ventes ifølge udbudsmaterialer at løbe op i 38,5 mio. kr.

Odense Kommune bestiller løbende opgaverne efter rammeaftalens regler for direkte tildeling og mini-udbud.

Fire af fem mulige

Med Risingskolen har Nova5 vunder fire af fem mulige miniudbud. Arkitektfirmaet er allerede i fuld gang med projektering af Ubberud Skole, Dalum Skole og Næsby skole.

På Risingskolen er der være plads til alle, hvilket er en del af det områdes charme, som skolen er placeret i. Det er derfor også tungt forankret i skolen og de andre kommunale elementer som SFO, musikskole, SSP, der er med til at skabe en dagligdag for godt 900 af områdets børn.

"Risingskolen bærer præg af mange års leg og læring, hvilket både kan ses og mærkes. Derfor er det vigtigt for os at skabe endnu bedre rammer for elevernes læring og trivsel gennem glæde, nysgerrighed, tryghed, kreativitet og ansvarlighed, som afspejler Klods Hans, som er Risingskolens vartegn," lyder Nova 5s beskrivelse af arbejdet som venter på skolen.

Velfærdens Fundament

Odense Byråd besluttede den 24. juni 2020 at indgå aftalen 'Velfærdsplan 2030: Et trygt og sikkert fundament for vores fælles velfærd'. Aftalen skulle sikre, at der afsættes næsten 1,8 mia. kr. til velfærdens fysiske rammer frem mod 2030. Det er ifølge kommunen den største enkeltstående anlægsinvestering i velfærden nogensinde i Odense Kommune.

Pengene skal gå til renoveringer, forbedringer og modernisering af vuggestuer, børnehaver, folkeskoler, plejecentre, plejeboliger og handicaptilbud. Aftalen skal også sikre penge til at skabe mere attraktive rammer for idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter og udvikle mulighederne for det aktive seniorliv.

Kilde: Odense Kommune

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093