23948sdkhjf

Genbrugstømmerhandel sælger nu en tredjedel via nettet

Tusindvis af forskellige byggematerialer ligger spredt over tre hektar hos Skave Nedbrydning øst for Holstebro, og hidtil har det for kunder kunnet virke som en stor rodebutik. Men der har delvist været system i varerne, og nu accelerer nye medejere systematikken, så både det fysiske salg og en webshop kan afsætte endnu mere.

– Men meget har ligget i kasser, og så kunne kunder ikke se tingene. Nu får vi det hele frem, siger Anders Traberg Madsen, der er tredje generation i firmaet, i en pressemeddelelse fra den vestjyske genbrugstømmerhandel.

Skave Nedbrydning har hidtil været ejet personligt af Steen Madsen, søn af firmaets grundlægger, Svend Åge Madsen, som startede firmaet i 1965.

Men i år er firmaet omdannet til et aktieselskab, og Steen Madsens tre sønner, Anders, Kristoffer og Frederik Traberg Madsen, er indtrådt som medejere.

En tredjedel via nettet

Den nye generation er gået i gang med at systematisere varelageret. De foretager gennemgribende oprydninger i haller og på det tre hektar store areal. De måler, vejer og fotograferer vinduer, døre og alle andre varer, så de kan præsenteres udførligt på nettet.

Vækst i omsætning kan således – blandt andet – tilskrives en webshop. Den rummer foreløbig over 5.000 varenumre, og antallet stiger hele tiden. Omkring en tredjedel af salget i Skave går nu via nettet, og der er udsigt til, at virksomhedens omsætning sætter rekord i år.

– Webbutikken gør, at mange lokkes til at besøge vores fysiske butik. Dermed får de også øje på andre ting på lageret. Vi har fået mange nye kunder, fortæller Steen Madsen i pressemeddelelsen.

Fra nedrivning til udlandet

Genbrugsbyggemarkedet nyder gavn af, at Danmark skal mindske mængderne af affald og genbruge mere. En række nedbrydningsfirmaer ringer til det vestjyske firma og tilbyder, at de kan komme på en plads og pille vinduer, døre og andre ting ud af et hus. Til Skave kommer der også nye ting, for eksempel overskudspartier, fejlfarvede varer, fejlmål, varer fra konkurser og lignende. Også større sendinger fra vindues- og dørproducenterne Velfacs og Rationels fabrikker finder vej til det tre hektar store areal.

Genbrug af byggematerialer har, lyder det fra firmaet, fået et boost. Ikke mindst efter at coronakrisen og krigen i Ukraine har gjort, at priserne er eksploderet på træ, jern og stål. Og fra udlandet hentes ting i Skave.

En hollænder er begyndt at hente brugte brændeovne for at sætte dem i stand og sælger dem. Fra Vestjylland sendes der også brugte byggematerialer til blandt andet Færøerne, Rumænien og Sverige. Desuden er salget øget til Sjælland og andre dele af Danmark.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125