23948sdkhjf

Horsens henter ny stadsarkitekt i Rødovre

Fra 1. januar 2023 kommer Jesper Pagh med på chefholdet i Horsens Kommune, hvor han bliver stadsarkitekt og chef for Plan, Byg og Erhverv.

Det skriver den østjyske kommune i en pressemeddelelse.

Jesper Pagh kommer fra en stilling som stadsarkitekt og byudviklingschef i Rødovre Kommune, hvor han siden 2021 har arbejdet med byudviklingsprojekter og den arkitekturpolitiske dagsorden. Tidligere har han været ansat som direktør i Akademisk Arkitektforening.

Jesper Pagh er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i 2002. Han har en ph.d. i byudvikling fra RUC, hvor han også har forsket og undervist.

Kvalitet og sammenhæng

Erfaringerne fra hans hidtidige job i Rødovre Kommune kommer i spil i Horsens, hvor Jesper Pagh bliver chef for Plan, Byg og Erhverv - en afdeling der samler de samme faggrupper som den afdeling, han kommer fra i Rødovre:

– Jeg kommer fra en stilling, hvor stadsarkitekten - som nu også snart i Horsens - er chef for Planafdelingen samt Byggesags- og Erhvervsafdelingen. Det er i mine øjne et ideelt udgangspunkt for at sikre kvalitet og sammenhæng fra den langsigtede strategiske udvikling over konkrete planer og projekter til den daglige sagsbehandling og realisering - og ikke mindst et trygt og godt, fagligt stærkt arbejdsmiljø, siger Jesper Pagh i pressemeddelelsen.

Han er sig meget bevidst, at rollen som stadsarkitekt er en helt særlig faglig, formidlings- og ledelsesmæssig opgave i spændingsfeltet mellem politik og planlægning, arkitektur, byggeri, økonomi og strategi.

Dialog med bygherrer, rådgivere og investore

– Med sin erfaring med rollen som stadsarkitekt er han vant til at se de store linjer i byudviklingen og være i faglig dialog med bygherrer, rådgivere og investorer. Med fokus på erhvervsvenlighed kommer han til at indgå i vores fælles og fortsatte arbejde for at sikre de bedste rammevilkår for erhvervslivet i vores stadigt voksende kommune, siger direktør i Teknik og Miljø i Horsens Kommune Bjarke Butt Eriksen om ansættelsen

– Som chef for Plan, Byg og Erhverv får Jesper Pagh en central rolle helt fra det strategiske overblik i vores byudvikling, til når planerne møder virkeligheden, fortsætter han.

Bjarke Butt Eriksen påpeger i kontekst af væksten, Horsens Kommune oplever, vigtigheden i, at kommunen bevarer overblikket og tænker rumligt i planlægningen. Som en del af det faglige hold skal den nye stadsarkitekt og chef for Plan, Byg og Erhverv være med til at sikre og fastholde, at kommunens vækst går hånd i hånd med en moderne byudvikling og er i tråd med kommunens vedtagne arkitekturpolitik, lyder det.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094