23948sdkhjf

Øretævernes holdeplads indviet på Nørrebro

København har fået en ny idrætsfacilitet. Kampsportens Hus ved Nørrebro Station med 3000 kvm inde og 2000 kvm ude står nu færdigt til brug efter flere års byggeri. I dag fredag bliver huset indviet officielt.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

– Med Kampsportens Hus har Nørrebro og Nordvest fået et nyt centrum for foreningslivet og et helt unikt samlingssted for alle, der interesserer sig for kampsport. Jeg har selv gået til kampsport som ung, og de nye faciliteter er jo lige sådan nogle, man drømmer om, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i pressemeddelelsen.

Kampsportens Hus er opført af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup. Arkitektfirmaet Entasis har tegnet huset, mens rådgivende ingeniører Henry Jensen A/S også er tilknyttet.

Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10,2 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift.

Kampsportens Hus i København

• Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10,2 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift.

• Arkitektfirmaet Entasis har tegnet Kampsportens Hus, som er opført af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup.

• Kampsportens Hus er den første facilitet i København, der er dedikeret til kampsport. Ambitionen er, at det nye hus skal blive et fyrtårn for kampsport og et samlingssted for lokalsamfundet.

• Kampsportens Hus rummer et indendørs areal på 3000 kvm og et udendørs areal på 2000 kvm. Huset giver dermed masser af plads til både kampsport, bevægelse, leg og samvær.

• Som en del af det arkitektoniske udtryk er huset indrettet, så det skal afspejle asiatiske traditioner inden for kampsport.

• Kampsportens Hus rummer aktiviteter inden for blandt andet taekwondo, karate og thaiboksning. Udover kampsportsforeningerne er det sigtet, at blandt andet aftenskoler, skoler og daginstitutioner kan benytte huset i dagtimerne.

Kilde: Københavns Kommune

I Kampsportens Hus arbejder klubberne målrettet med at åbne kampsporten op for nye målgrupper.

Klubben SIAM har eksempelvis siden indflytningen kørt en række forløb i samarbejde med blandt andet lokale gymnasier, folkeskoler og børnehaver. Foreningen har i 2023 planlagt mere end 15 forløb med skoler og børnehaver. Næste år vil mere end 1000 børn og unge dermed stifte bekendtskab med kampsporten gennem klubbens initiativer og aktiviteter.

Også klubberne Copenhagen Budo Academy og Nørrebro Taekwondo Klub arbejder målrettet med at invitere nye medlemmer ind i kampsportens verden. Copenhagen Budo Academy har ligeledes en række skolesamarbejder. Og både Copenhagen Budo Academy og Nørrebro Taekwondo Klub etablerer familiehold, ligesom NTK har udvidet aldersgruppen helt ned til treårige tumlinger.

På tværs af alle foreningerne afholdes gratis FerieCamps i skolernes ferier. Her inviteres piger og drenge fra hele kommunen til at prøve kræfter med kampsport i alle afskygninger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fremgang på top og bund hos Arkitema
Smider 2.000 ton sten i vandet til glæde for fisk og folk
Niras og Rum sammen om skole og institution i Søhøjlandet
Udvikler investerer trecifret millionbeløb i Odense efter rekordår
Aarhus-entreprenør køber op: Har nu over 275 ansatte
Seniorforsker: "Straffen for at overtræde asbestregler er latterlig"
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125