23948sdkhjf

Fyringer breder sig hos arkitektvirksomheder

Tilbagegangen i byggerier rammer arkitektvirksomheder hårdt

Arkitektbranchen er midt i en bølge af fyringer som følge af den generelle tilbagegang i byggebranchen.

Det skriver Børsen, der har talt med en række af landets store tegnestuer.

Fyringsbølgen i landets tegnestuer begyndte tidligere på året hos blandt andre Aart Architects, Skala Arkitekter samt Arkitema.

Dertil kommer så nu, at Sweco i sidste uge måtte afskedigede ni medarbejdere, C.F. Møller har vinket farvel til ni, som enten er blevet fyret eller ikke har fået forlænget kontrakten, mens Cubo har afskediget otte, svarende til mere end 10 pct. af staben.

- Vi har egentlig super travlt lige nu. Men vi har også nogle meget store projekter, der er færdige omkring marts 2023, som er sammenfaldende med andre projekter, der også er færdigprojekterede. Og med det, vi ser i branchen lige nu, tror vi ikke, at vi kan lykkes med at hente lige så mange opgaver ind, som vi får ledige hænder, siger partner og adm. direktør i Cubo Arkitekter Per Ravn til Børsen.

Hos et andet stort arkitektfirma, Dorte Mandrup A/S, siger adm. direktør Frants Nielsen imidlertid til Building Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad, at afskedigelser hos dem ikke kommer på tale

Frants Nielsen tager forbehold for, at de usikre tider kan blive endnu værre når vi kommer lidt længere frem og ind i et måske stadig krisefyldt 2023:

- Vi har ikke afskediget folk i 2022 og har bestemt heller ikke planer om at gøre det. Faktisk tværtimod. Der kan i nær fremtid godt være behov for en mindre oprustning, ikke med ti nye medarbejdere men måske nogle stykker, siger han. Det skyldes blandt andet en øget satsning på at vinde større udenlandske arkitektkonkurrencer, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.282