23948sdkhjf

Kæmpe vandbeholder skal have sig en overhaling - Pris: 1 milliard kroner

Enormt københavnsk drikkevands-anlæg er nedslidt og skal nybygges

En af Danmarks største vandbeholdere står over for sin mest gennemgribende ændring, siden anlægget blev opført for 90 år siden.

Tinghøj Beholderanlæg, som anlægget i Gladsaxe uden for København kaldes, er nemlig så nedslidt, at forsyningsselskabet Hofor har valgt, at det skal nybygges og i samme ombæring få hævet sin kapacitet.

Det oplyser Hofor i en pressemeddelelse.

Projektet forventes at have en omkostning på over 1 mia. kr. og udbuddet til de udførende entreprenører forventes at ske omkring 2025.

- Tinghøj Beholderanlæg er en vigtig brik i vores arbejde med at holde forsyningssikkerheden høj for drikkevand i København og resten af Hovedstadsområdet. Med det nye anlæg får vi endnu bedre mulighed for at sørge for en stabil leverance med høj drikkevandssikkerhed, siger projektchef for vandværker og blødgøring i Hofor, Erling V. Fischer.

Fredet inde og ude

Det nye anlæg bliver designet med et krav til volumen på 225.000 kubikmeter og kommer til at bestå af fire nye "beholder-i-beholder-løsninger".

Èn beholder er bygget i 2017, og hertil skal bygges én ny beholder i forlængelse af de nuværende.

Cowi har vundet opgaven som teknisk rådgiver i hele processen.

- Nybygningen af Tinghøj Beholderanlæg er en spændende udfordring, hvor vi skal kombinere forsyningssikkerhed, bevaring af arkitektur og drift. Vi skal bygge et nyt anlæg og samtidig sørge for, at det gamle er i drift under hele byggeprocessen. Det kommer til at kræve tæt samarbejde mellem Hofors drift og vores projekteringsledelse, og det ser vi frem til at etablere, siger associate project director i Cowi, Ole Tronier.

Projektet forventes at forløbe frem til 2031, hvor den nye løsning skal stå klar og både indbefatte en grundlæggende ombygning af en række gamle beholdere og opførslen af en ny.

Det er altså hvis projektet får velsignelse fra Slots- og Kulturstyrelsen. For store dele af anlægget er fredet. Både indvendigt og udvendigt.

De kommende ombygninger er derfor - ifølge Hofor - designet til at bevare store dele af det nuværende arkitektoniske udtryk. Anlægget tegnet af arkitekt IB Lunding i 1935.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
62 feriehuse er blevet bygget uden tilladelse
Ustabilt Europa får politikere til at genoverveje salget af Nyholm
Håndværk som i 1800-tallet møder nutidens krav i aarhusiansk nybyggeri
Tager en større bid af Vinge: Nu får Ikeas boligbygger 1.800 boliger i området
Østjysk totalentreprenør udvider direktionen
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.11