23948sdkhjf

MT Højgaard Holding får kendt ansigt som ny økonomichef

En af landets største entreprenørkoncerner har skiftet ud på økonomiposten i direktionen 

MT Højgaard Holding, der er blandt landets absolut største entreprenørkoncerner, har rykket rundt på ledelsesgangen. Det oplyser virksomheden i en fondsbørsmeddelelse.

Nuværende økonomichef (CFO) Martin Solberg har således efter eget ønske valgt at fratræde sin stilling. I stedet er Rasmus Untidt blevet ansat i rollen. 

MT Højgaards koncerndirektion består derfor nu af koncernchef Henrik Mielke og Rasmus Untidt.

Rasmus Untidt har i mere end otte år stået i spidsen for MT Højgaard Holding koncernens strategi- og forretningsudvikling. Af børsmeddelelsen fremgår det, at han her særligt har haft en nøglerolle i forbindelse med "strategiske opkøb og frasalg af virksomheder, som har fokuseret koncernens forretningsområder og styrket lønsomheden". 

I april 2022 blev Rasmus Untidt desuden en del af koncernledelsen med titel af Chief Strategy Officer (CSO), herunder med ansvar for koncernens bæredygtighedsstrategi.

- Vi er glade for, at vi kan rekruttere den næste CFO med stærke kompetencer inden for forretningsudvikling i egne rækker. Rasmus har spillet en afgørende rolle i at skabe en ny og lovende fremtid for koncernen. Rasmus har et indgående kendskab til koncernens kerneområder, og han besidder desuden betydelig finansiel erfaring fra stillinger i store danske og internationale virksomheder gennem 20 år, udtaler bestyrelsesformand Carsten Dilling i børsmeddelelsen.

Fratræder efter eget ønske

Virksomheden oplyser, at Martin Solberg, der siden juli 2019 har været økonomichef i MT Højgaard Holding, har fratrådt efter eget ønske.

Det fremgår ikke, om Martin Solberg har fået et nyt job.

I stedet roser bestyrelsesformanden det nu afgående direktionsmedlem:

- Martin har styret koncernen finansielt igennem urolige tider med pandemi, stigende materialepriser, inflation og ustabilitet på de finansielle markeder. Han har eksekveret vores turn-around med stor arbejdsomhed og har været med til at skabe fundamentet for den porteføljestrategi, som koncernen har gennemført de seneste 3-4 år, siger Carsten Dilling, og han tilføjer:

- Martin er lykkes med at styrke virksomhedens finansielle position.

MT Højgaard Holding

MT Højgaard Holding koncernen har ca. 3.400 medarbejdere og forventer i 2022 en omsætning i niveauet 8,5 mia. kr. 

Koncernen består af fem ligestillede forretningsenheder: MT Højgaard Danmark (storentreprenør inden for byggeri, anlæg og infrastruktur), Enemærke & Petersen (landsdækkende entreprenør inden for nybyg og renovering), MT Højgaard International (international entreprenør inden for bygge- anlægs- og teknikopgaver på udvalgte internationale markeder og projekter), MT Højgaard Property Development (bæredygtig udvikling og realisering af byggeri og Offentligt-Private Partnerskaber) og Scandi Byg (markedsleder inden for bæredygtigt, certificeret modulbyggeri i træ).

Se nøgletal for:
Læs mere om: JOBSKIFTE
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Klar til jordmodtagelse: Snart kan nye aktører vinde næste entreprise på Lynetteholmen
148.000 kampesten skal skabe nyt rev på havbunden
Manglende prisskilte: Trælastkæde lover at rette op
Grøn organisation har netop skiftet navn – nu skal også direktøren skiftes ud
Totalentreprise på trapperne – Odense bygger nyt frem for at bruge tidligere vaccinecenter
Rockwool ramt af prishop: Gassen kan gå af den grønne ballon
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.78