23948sdkhjf

Arkitekt- og rådgiverfirma opsluger datterselskab

Ud fra en betragtning om, at det kræver et stadigt tættere tværfagligt samarbejde, hvis byggebranchen skal skabe grønnere byggerier, er AI Arkitekter & Ingeniører og Skanding kommet frem til, at tiden er inde til en fuld sammenlægning af moder- og datterselskab.

Datterselskabet, Skanding, har frem til 1. januar 2023 været en ren ingeniørvirksomhed med speciale inden for konstruktionsdesign og BIM. Fra årsskiftet er konstruktionsspecialisterne blevet en fuldt integreret del af AI’s tværfaglige rådgiverteam.

- Vi får travlt med at integrere de to virksomheder, men vi har allerede et godt samarbejde på en lang række sager, og vi kommer til at holde fuldt fokus på vores kunder og projekter under sammenlægningen, så vi ikke mister momentum, siger Tomas Snog, adm. direktør for AI Arkitekter & Ingeniører i en pressemeddelelse om trækket og fortsætter:

– Sammen vil vi skabe en mere helstøbt arbejdsplads, hvor vi som virksomhed kan drage fordelen af hinandens fagligheder.

Tidligere adm. direktør i Skanding, Thomas Andersen, er nu blevet afdelingschef i AI og vil have fokus på forretningsudvikling inden for konstruktionsområdet.

– Vi har på otte år skabt et stærkt konstruktionsteam med 16 ingeniører med et bredt fagligt grundlag, hvilket var det oprindelige formål med datterselskabet. Det høje faglige niveau på konstruktionssiden tager vi med ind i AI’s tværfaglige organisation, hvor vi skal videreudvikle os, siger han og tilføjer:

– Allerede i 2023 ser vi frem til flere krævende transformationsprojekter, helhedsplaner, nye boligprojekter, tagboliger og et par hoteludvidelser. Vores portefølje indenfor træbyggeri er i kraftig vækst, og med CO2-kravene i det nye BR18 bliver bæredygtige tiltag inden for konstruktionsdesign helt centrale i alle projekter.

Et eksempel på samarbejde mellem moder- og datterselskab er renoveringen og omdannelsen af det delvist fredede byggeri Kuglegården på Holmen i København, hvor nye etager på eksisterende bygninger er opført med CLT-konstruktioner.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094