23948sdkhjf

Nej tak til ni kunstige øer i Køge Bugt

Syv kommuner danner fælles front mod erhvervsprojekt ved Avedøre Holme

20 års arbejde og 1,5 millioner lastbilturer tiltaler ikke politikerne i syv kommuner langs Køge Bugt. I samlet flok vender de sig nu imod planerne om etableringen af ni kunstige øer ud for Hvidovre.

Hvidovre Kommune og den tidligere VLAK-regering indgik i 2019 som en del af Hovedstadsudspillet 2030 en aftale om at påbegynde et arbejde med at etablere ni kunstige erhvervsøer i forlængelse af Avedøre Holme.

Stevns, Køge, Solrød, Greve, Ishøj, Vallensbæk og Brøndby kommuner hejser i en fælles pressemeddelelse flaget med kritik af ø-planerne, som i lidet flatterende vendinger omtales ”et dansk Dubai”, der bør sættes en stopper for én gang for alle.

”Erhvervsøerne er lig med et 20 år langt byggeprojekt med støj, larm og lastbiler til følge", skriver de syv borgmestre, som fortsætter: 

"Hvis Staten mener, at der mangler erhvervsarealer, kan man med fordel kigge rundt omkring i både Region Hovedstaden og Region Sjælland, hvor der er rigeligt med ledige byggegrunde."

Øerne vil ifølge de kommunale kritikere få alvorlige konsekvenser for badevandskvaliteten og havmiljøet i Køge Bugt, der i forvejen er under pres, ligesom de planlagte 12.000 nye arbejdspladser vil give store støj- og trafikgener på Køge Bugt Motorvejen – angiveligt 36.000 flere daglige ture på strækningen.

Etableringen af erhvervsøerne vil ifølge kritikerne i korte træk betyde, at der i anlægsfasen dumpes 47 millioner ton jord - hvilket svarer til 1,5 millioner lastbillæs - i Køge Bugt som fundamentet for det nye erhvervsområde, bestående af op mod 380 nye virksomheder. Planen indebærer også et nyt rensningsanlæg med udledning af spildevand i havmiljøet til følge.

Kommunalbestyrelserne i de syv kommuner har alle i løbet af december måned afholdt møder om sagen og på tværs af hele det politiske spektrum vedtaget kritik af projektet. Kritikken bakkes op af Kommunekontaktrådet for Sjælland, der repræsenterer alle kommuner på Sjælland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094