23948sdkhjf

Designpris til pumpegigant

Grundfos nyudviklede og energibesparende cirkulationspumpe Magna3 har modtaget Danish Design Award 2012.
24 produkter og løsninger var nomineret inden for seks kategorier, da Danish Design Award 2012 blev uddelt ved et arrangement i Dansk Design Center i København i sidste uge. Grundfos' Magna blev kåret som vinder i kategorien Industrielt Design, business-to-business.

Cirkulationspumpen beskrives af Dansk Designcenter som den cirkulationspumpe, der har markedets laveste energiforbrug i forhold til sin størrelse. Ifølge juryen giver den sit meget konkrete bidrag til at reducere energiforbruget for cirkulationspumper, som ellers kan være store energislugere.

- MAGNA3-pumpeserien er designet, så pumperne har en hidtil uset høj virkningsgrad og effekt, der konstant tilpasses efter behov. Yderligere er der fokus på brugervenlighed ved installation, indstilling og overvågning, der understøttes af interaktion mellem pumpe og f.eks. smartphones. MAGNA3 er med til at konsolidere Grundfos som en virksomhed, der omsætter fokus på innovation, bæredygtighed og design til handling, lyder det i juryens begrundelse.

Succes motiverer
Group Executive Vice President Peter Røpke glæder sig over, at juryens udtalelse harmonerer fint med Grundfos’ egen begrundelse for at udvikle cirkulationspumpen.

- Vi ønskede at sætte standarden på markedet og hæve designet til et højere niveau. Det er rart at blive bekræftet af andre i, at det er lykkedes, sagde han og adresserer anerkendelsen videre til medarbejderne.

Prisen har efter Peter Røpkes opfattelse betydning for Grundfos både som motivation internt og eksternt til at understøtte Grundfos' værdier og visioner.

Bag det prisvindende design står Senior Designer Morten Sofussen som hoveddesigner, mens Program Manager Steen Tøffner-Clausen, Product Manager Uffe Stæhr og Discovery and Design Manager Sara Schøler Lass har været design-godkendere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094