23948sdkhjf

Spaden i jorden til 20.000 m² i Aabenraa

Frem til slutningen af 2014 bruger Region Syddanmark 448 mio. kr. på at opføre et nyt, stort byggeri til psykiatrien. Håndværkerne har netop indtaget byggepladsen.
Der var lidt overskyet, men så brød solen frem – netop som Psykiatrien i Region Syddanmark tog hul på første del af psykiatribyggeriet i Aabenraa, tirsdag 2. oktober 2012.

Det var regionsrådsformand Carl Holst (V), der tog første spadestik til det kommende børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium. Ambulatoriet bliver bygget i tæt tilknytning til det kommende familiehus på sygehuset i Aabenraa.

- Det er sammenhæng, vi viser med det her: En bygning og en arkitektur, der passer ind i omgivelserne. Naturen og de øvrige bygninger. Og et sted, hvor der bliver fokus på både de fysiske og psykiske symptomer, så vi skaber sammenhæng for patienterne. Det er måske ikke et slot, vi bygger, men det er moderne rammer, med den nyeste faglige indsigt og ekspertise, sagde regionsrådsformanden.

Han pointerede desuden med en vis stolthed, at byggeriet står klar fire år før planlagt. Med regionsrådets 2010-vækstpakke lykkedes det nemlig at finde penge til at rykke projektet frem fra 2018 til 2014.

Vejle-firma løb med bygningsentreprisen
White Arkitekter A/S og White AB er totalrådgivere på byggeriet, der opføres over to etaper. Første etape omfatter et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i forlængelse af det somatiske familiehus. Det står færdigt ved udgangen af 2013.

Anden etape omfatter opførelse af alle øvrige psykiatriske døgnfunktioner og ambulatorier i nær sammenhæng med det somatiske sygehus. Første spadestik til denne del tages i foråret 2013, og byggeriet ventes afsluttet i efteråret 2014.

Samlet set er der tale om nybyggeri af ca. 20.000 m² til en samlet byggesum af 448 mio. kr. Bygningsentreprisen på 1. etape er lagt i hænderne på Vejle-firmaet Nisgaard og Christoffersen A/S, mens YIT’s afdeling i Fredericia har fået VVS-/ventilationsentreprisen. Lindpro i Aabenraa tager sig af El-entreprisen. Byggeriet af 2. etape ventes i udbud omkring juletid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094