23948sdkhjf

Sammen vil de skabe fremtidens bæredygtige altan

Altankæmpe og biobaseret byggemarked i alternativt samarbejde

Siden 2006 har den familieejede virksomhed Altan.dk opført nye altaner, og nu går altanvirksomheden i mere bæredygtig retning ved at indtænke alternative materialer, når altanen skal konstrueres. 

Derfor indleder firmaet et samarbejde med det biobaserede byggemarked Havnens Hænder om at skabe det, parterne i en pressemeddelelse betegner "fremtidens altan," der skal bygges af bæredygtige materialer.

– Vi er allerede godt i gang med udviklingen og med at finde bæredygtige alternativer, som kan erstatte nogle af de eksisterende materialer på altanen. Det er et projekt, der ligger i vores ånd, og vi arbejder udelukkende med materialer, der er med til at forbedre CO2-regnskabet. Derfor håber vi også, at samarbejdet med Altan.dk resulterer i en ny måde at gå til altanbyggeri på, siger Mikkel Damgaard Nielsen fra Havnens Hænder.

Arbejder med to spor

Casper Gorm Knudsen, direktør i Altan.dk, oplever, at forbrugeren i højere grad efterspørger de ansvarsbevidste løsninger.

– Det er klart, at vi ikke bare kan beslutte os for fra den ene dag til den anden, at vores altaner fremover skal være 100 pct. bæredygtige – der er en masse ting som skal være på plads, før vi kan udskifte alle komponenterne med bæredygtige alternativer, for eksempel brandkrav, arbejdsprocesser og så videre, siger Casper Gorm Knudsen.

– Derfor vil projektet også være opdelt i to spor, hvor vi på den korte bane kigger på, hvad vi kan udskifte her og nu med eksisterende og godkendte materialer, som kan forbedre aftrykket. Sideløbende arbejder vi så med, hvordan vi kan optimere hele altanen og arbejdsgangene, tilføjer han.

I forbindelse med arbejdet på den nye altan arbejder Altan.dk og Havnens Hænder ligeledes på altanmøbler af materialer fra Havnens Hænder, der skal kunne indrette de nye altaner.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093