23948sdkhjf

Stor installationsudskiftning hos Coop

Solar har stået for udskiftning og opdatering af belysning, sensorer, armaturer mm. på Coops danske hovedsæde i Albertslund.
Da man i 1963 opførte Coops danske hovedsæde - dengang FDBs administration og centrallager - var der tale om en bygning med et tidssvarende og topmoderne belysningssystem.

Årene er dog gået, og affødt af et særdeles vellykket arbejde med en ny reception i bygningen valgte man derfor at foretage en større gennemgang af bygnings belysningssystem. En opgave som er lagt i hænderne på Solar. Det oplyser virksomheden på sin hjemmeside.

Jan Frederiksen, afdelingsleder i Coop, forklarer, at man valgte fuldstændigt at renovere gangarealerne med ny belysning, nye brandmeldere, nye armaturer og senroere, styring mm der hører med i et moderne kontormiljø. Målet er både at holde eludgifterne i ro og give fleksible forhold til de nye medarbejdere.

Modulopbygning giver fleksibilitet
Den tekniske renovering omfatter hele belysningen, som omfatter mere end 1.000 armaturer, der nu kan styres med hjælp af KNX og Dali. Alt samme noget som ventes at give store energibesparelser.

Arbejdet er udført med stor fleksibilitet, så der kan ændres efter behov og lyst hos brugerne af bygningens forskellige afdelinger, uden at der skal laves en masse andet, forklarer Carsten Løvgren fra Solar Light.

Der er anvendt en en modulopbygning, som gør det muligt at flytte skillevæge i kontorerne og samtidig indstille installationerne til de nye forhold. Således er sat pir op, der passer til de rum de er i dag, men kan flyttes let ved via pc afhængigt af hvordan de forskellige moduler er opdelt og skillevægge er placeret.

Besparelser med lyskilder og styring
Med de nye installationer er også installeret sensorer og installeret styring, så der kan skrues op eller ned for belysning efter behov eller helt slukke, når der ikke er aktivitet i lokalet.

Selve lyskilderne er naturligvis også blevet udskiftet. Således er de gamle lyskilder med 2x30 watt erstattet med 1x21 watt i de nye armaturer. Et tiltag der i sig selv giver en stor besparelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.315