23948sdkhjf

Skou Gruppen løber med stor, almen renovering

Der skal skiftes tagkonstruktion, tag, døre, vinduer og facade samt kloakering i Taastrup

Beboerne i de nedslidte boliger i boligforeningen Grønnehaven i Taastrup får renoveret deres hjem fra kloak til kvist.

Taastrup almennyttige Boligselskab v/DAB og entreprenørfirmaet Skou Gruppen har netop indgået kontrakt om en gennemgribende renovering, miljøsanering og modernisering af boligforeningen fra 1945, som består af tre etageejendomme i to etager med kælder.

Det er grundlæggende gode boliger, og der er god plads imellem dem til at etablere nogle interessante uderum. Men bebyggelsen er meget nedslidt, og en gennemgribende modernisering er nødvendig Anders Foli Mix, projektleder hos Friis Andersen Arkitekter

Når projektet afleveres i foråret 2024, vil der være 52 moderne lejeboliger, hvoraf 10 er indrettet som tilgængelighedsboliger.

– Det er en meget omfattende totalrenovering, vi kommer til at gennemføre i Grønnehaven, siger Alexander Hermansen, som er tømrermester og partner hos Skou Gruppen og ansvarlig for den nye hovedentreprise.

Skou Gruppen A/S er hovedentreprenør på renoveringen, Friis Andersen Arkitekter er totalrådgiver, ingeniør er Søren B. Nielsen A/S, mens Niels Lützen Landskabsarkitekter er landskabsarkitekt på projektet.

– Der skal skiftes tagkonstruktion, tag, døre, vinduer og facade samt kloakering. Desuden skal der miljøsaneres for blandt andet asbest, PCB og blyholdigt maling, fortæller Alexander Hermansen.

Alle lejligheder får desuden renoverede køkkener og nye elinstallationer.

Ikke mere brusebad over toilettet

Og så er der nye, større badeværelser med bruseniche på opgavelisten.

– I dag har lejlighederne bittesmå københavner-badeværelser, hvor man nærmest skal stå oveni toilettet for at tage brusebad. For at fremtidssikre boligerne inddrager vi en del af værelset for at kunne tilføre badeværelserne egne brusenicher, og i badeværelserne kommer der ny og forbedret ventilation, siger Anders Foli Mix, som er projektleder hos Friis Andersen Arkitekter, der er boligforeningens totalrådgiver.

Han forklarer, at man inddrager det eksisterende køkken til badeværelse for at skabe mere plads, og der bliver lavet åbent køkken-alrum i tilgængelighedsboligerne.

Ud over den gennemgribende renovering af boligblokke og lejligheder bliver der også etableret nye og bedre udenomsarealer omkring lejlighederne med legeplads, fællesarealer og beboerhaver. Ligesom stuelejlighederne får adgang til haverne via nyetablerede trapper samt ramper, som sikrer tilgængeligheden.

– Det er grundlæggende gode boliger, og der er god plads imellem dem til at etablere nogle interessante uderum. Men bebyggelsen er meget nedslidt, og en gennemgribende modernisering er nødvendig. Ikke mindst for at sikre en fortsat god og blandet beboersammensætning, siger Anders Foli Mix.

Delvis genhusning stiller krav til håndværkerne

I forbindelse med projektet er det kun beboerne i de lejligheder, som skal slås sammen og omdannes til tilgængelighedsboliger, som bliver genhuset. Dette stiller krav til planlægningen af ombygningen af lejlighederne og håndværkernes rutiner. De fleste lejligheder skal nemlig renoveres, mens de er beboede:

– Fra boligforeningen og totalrådgiverens side er der gjort et stort arbejde for at inddrage beboerne og forberede dem på hele forløbet, siger Alexander Hermansen fra Skou Gruppen og uddyber, at entreprenøren også vil tilrettelægge arbejdet, så vi beboerne generes mindst muligt.

– Det handler om at være i hver lejlighed så kort tid som muligt og om at rydde op efter os, tilføjer han.

Femkamp om Grønnehaven

Taastrup almennyttige Boligselskab prækvalificerede fem virksomheder til hovedentreprisen på renoveringen af afdelingen Grønnehaven i Taastrup.

De prækvalificerede entreprenører var ifølge platformen til overvågning af byggeprojekter og udbud, Projektagenten:

  • Hansson & Knudsen A/S
  • Hovedstadens Bygningsentreprise A/S
  • Juul & Nielsen A/S
  • Skou Gruppen A/S (vinder)
  • STB BYG A/S

Kilde: Projektagenten

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11