23948sdkhjf

Fremtidens Margarethagården foran byggestart

Opførelsen af nye sidefløje til Margarethagårdens gamle hovedbygning er nu kun et spadestik fra at gå i gang. Det bliver taget den 9. oktober.
Fremtidens Margarethagården i Hornbæk kommer et skridt nærmere sin realisering, når der er 1. spadestik på opførslen af de to nye sidefløje til byggeriet. Spaden bliver stukket i jorden den 9. oktober kl. 11, hvor borgmester Johannes Hecht-Nielsen og formand for Børne- og ungeudvalget, Gitte Kondrup, vil være til stede.

Margarethagården fungerer til dagligt som døgninstitution for 16 belastede børn og unge. De nybyggede sidefløje skal danne ramme om dagligdagen, og det er målet at skabe så hjemlige rammer som muligt for beboerne, selvom det er en institution.

Projekt Margarethagården omfatter nedrivning af de to eksisterende sidefløje, hvilket allerede er sket, en totalrenovering af den bevaringsværdige hovedbygning plus opførelsen af to nye fløje.

Bæredygtighed i top
Der er arkitektfirmet Bjerg Arkitektur a/s, der er totalrådgiver på projektet, der bliver realiseret i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma Hundsbæk & Henriksen og hovedentreprenør Juul & Nielsen.

Projektet sætter fokus på bæredygtighed, og målet er, at de to nye sidefløje bliver passivhuse. Derudover har arkitektfirmaet ønsket at skabe et byggeri, der falder naturligt ind i de grønne omgivelser. Derfor bliver taget belagt med sedum-mos og facaderne opført i kemikaliefrit træ, der kommer til at tilpasse sit udseende med omgivelserne. Desuden bliver de træer, der bliver fældet undervejs i byggearbejdet så vidt muligt også genanvendt i byggeriet.

Margarethagårdens beboere og aktiviteter er midlertidigt flyttet til Pavillonen Klostermosen på Nørrevej i Snekkersten, hvor de bliver genhuset, frem til byggeriet forventes færdigt i juni 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093