23948sdkhjf

Tid afgør gebyrer i Tønder

Tønder Kommune opkræver byggesagsgebyrer for den tid de bruger på at behandle byggetilladelser. Vejledning på vej fra Dansk Byggeri, så andre kan følge Tønders eksempel.
Tønder Kommune er en af de få kommuner i landet, hvor borgere og virksomheder betaler for den tid, som kommunen bruger på at behandle deres byggesag.

Metoden har givet effektivisering i kommunen, da Tønder Kommune efter at være overgået til den nye gebyrmetode, har reduceret sagsbehandlingstiden med en måned, fordi tidsregistreringen har gjort dem opmærksomme på, hvordan de sagsbehandler mest effektivt.

- Tidsregistrering giver kommunerne et redskab til se, hvor effektive de er, og hvor de skal sætte ind, hvis sagsbehandlingen skal optimeres. Og så kan de sende en regning, hvor modtageren rent faktisk kan se, hvad de betaler for. Når virksomhederne betaler for den tid, der går med behandlingen af byggesagen, øger det også incitamentet til at sende en fyldestgørende ansøgning, så arbejdet går så hurtigt som muligt, siger Bo Beck Jørgensen, formand for Dansk Byggeri Sønderjylland.

Godt - men ikke perfekt
I øjeblikket er der kun fem kommuner i landet: Billund, Faxe, Guldborgssund, Horsens og Tønder, som opkræver byggesagsgebyrer efter timepris. Dansk Byggeri har netop startet en erfaringsrunde, hvor de med hjælp fra de fem kommuner vil lave en vejledning til andre kommuner.

- Tønders model er rigtig god, men der er stadig plads til forbedringer. Tidsregisteringen udspecificeres nemlig ikke på fakturaen, så man kan ikke se, hvad timerne er blevet brugt til. Det må kunne forbedres, siger Bo Beck Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078