23948sdkhjf

Grønt lys til ’skibakken’ på Amager

Første spadestik til Amager Bakke bliver taget til foråret, og det nye anlæg ventes at stå færdigt i løbet af sommeren 2017.
Torsdag aften vedtog medlemmerne af Københavns Borgerrepræsentation, som den sidste af Amagerforbrændings fem ejerkommuner, den politiske aftale om Amagerforbrændings nye anlæg – Amager Bakke.

Og det var en lettet og glad formand for Amagerforbrændings bestyrelse, Mogens Lønborg, der modtog resultatet af afstemningen:

- Jeg er utrolig glad for, at vi nu har fået en løsning, som så mange bakker op om. For et halvt år siden så det ikke ud til, at vi kunne få alle partierne i Borgerrepræsentationen med, men i dag konstaterer jeg, at vi alle står bag. Amager Bakke skal nu realiseres. Vi sætter gang i tusinder af arbejdspladser, og forhåbentlig er denne beslutning også et startskud for eksport af dansk teknologi og know-how og dermed indfrielse af ambitionerne om grøn vækst, siger Mogens Lønborg.

En international showcase
Med de politiske godkendelser på plads kunne Amagerforbrænding fredag underskrive de første fem kontrakter om leverancer på det kommende Amager Bakke. Og det bliver Vølund, der skal levere ovn og kedel, franske LAB, der står for røgrensningsudstyret, mens Siemens skrev under på tre kontrakter om henholdsvis turbine og generator, el-arbejdet og styringsanlægget. Kontrakter løber op i en samlet pris på 1,6 mia. kr.

Ulla Röttger, administrerende direktør for Amagerforbrænding, ser store perspektiver i det kommende forbrændingsanlæg, der har potentiale til at danne skole for kommende forbrændingsanlæg i EU.

- Det forventes, at der inden 2020 skal bygges i omegnen af 140 nye forbrændingsanlæg i EU. Og med Amager Bakkes høje energieffektivitet og ditto miljøprofil, en arkitektur designet af BIG med skibakke på taget og en placering midt i København tæt på Kastrup Lufthavn bliver anlægget en international showcase, som vi også under vore leverandører at nyde godt af, forudser Ulla Röttger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109