23948sdkhjf

Længe ventet psykiatriudbygning sætter navn på entreprenør

Et år efter, at der blev sat navn på rådgiverne, har Region Midtjylland nu fundet det entreprenørfirma, som skal udbygge Regionspsykiatrien Horsens med 12 tiltrængte sengepladser.

Entreprenørfirmaet Juul & Nielsen melder på LinkedIn, at man netop har skrevet kontrakt på om- og tilbygning af eksisterende afsnit på regionspsykiatrien.

Arbejdet omfatter et helt nyt sengeafsnit med 12 pladser i det eksisterende byggeri. I dag rummer disse arealer ambulatoriefunktioner, men de var oprindeligt indrettet som sengeafsnit. Vurdering er, at det både funktionelt og økonomisk er den bedste løsning at tilbageføre og renovere stueetagen til at kunne rumme den nye sengeafdeling.

For at kunne flytte ambulatoriefunktionerne kommer så en ny overbygning på den eksisterende bebyggelse, hvor der også bliver plads til kontorafsnit

Rådgivere for Region Midtjylland på projektet er Rubow Arkitekter, som sammen med Nordic - Office of Architecture og Norconsult, vandt opgaven i januar 2022.

Forsinket af flere forhold

Egentlig skulle de ekstra sengepladser i Horsens have stået klar i slutningen af 2021. Datoen blev rykket, ligesom projektet blevet en hel del dyrere.

Regionsrådet bevilligede i efteråret 2021 ekstra 15 mio. kr., så budgettet på udvidelsen for et år siden nåede op på 41,2 mio. kr.

Dengang blev tre årsager fremhævet. Planer om at inddrage et ambulatorium ved psykiatrien viste sig at blive dyrere, hvorfor en tidligere plan blev trukket frem igen. Dermed kom nyt indhold på banen, som betød flere kvadratmeter i projekter og dermed større udgifter. Som rosinen i pølseenden var der stigende priser på materialer og håndværkere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggeriet blev sat i stå: Nu vil Fælledby kære sag til landsretten
Udvikler vinder stor byudvikling: Rådhusgrund bliver til boliger
Ballerup vælger vindere af 14.000 kvm klimakile
Var anklaget for millionsvindel: Byggechefer slipper for straf
Ophæver navneforbud i sag om storentreprenørs insiderhandel
Region fjerner 550 ton forurenet jord fra legeplads
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

2.042