23948sdkhjf

240.000 m² udvidelse af Hirtshals Havn

Et større infrastrukturprojekt, som skal ruste Hirtshals Havn til fremtiden, har gennem længere tid været under udvikling.
Med udsigt til, at Hirtshals Havn står ved indgangen til en udvikling som et logistisk omdrejningspunkt i Skandinavien, har havnen gennem længere tid arbejdet med et samlet infrastrukturprojekt, som skal skabe den baglandsinfrastruktur, der modsvarer trafikmængden og den stigende aktivitet på og omkring havnen. Samtidig skal baglandsinfrastrukturens kapacitet kunne rumme væksten i de kommende år, i bl.a. færgetrafikken.

Det skriver hirtshalshavn.dk.

I den første fase skal gennemførelse af infrastrukturprojektet skabe de nødvendige rammer i forhold til vejtrafikken, færgerne og industrien. For at opnå dette omfatter infrastrukturprojektet følgende tre elementer:

- En landudvidelse øst for havnen på 240.000 m² til yderligere havnerelaterede erhvervsaktiviteter, da der på nuværende tidspunkt kun findes få mindre og spredte ledige arealer på havnen. Væksten i aktiviteterne på havnen kræver væsentligt større arealer med god beliggenhed i forhold til vejtransport.

- Etablering af en tresporet omfartsvej mellem E39 ved Hirtshals Transport Center og den østligste del af Østhavnen. Vejen skal sikre en effektiv trafikafvikling mellem havnen og motorvej E39, samt forbedre rammebetingelserne for industrien på havnen.

- Etablering af en LNG-terminal, med lager og bunkerstation for brændstof til skibe.

Rådgivere arbejder på godsterminal
Ud over infrastrukturprojektet, har havnen også gennem nogen tid arbejdet med realiseringen af planerne om etableringen af en godsbaneterminal ved havnen.

Før projekterne kan realiseres, skal der gennemføres en VVM-proces, ligesom planerne skal indarbejdes i plangrundlaget for området omkring havnen. Hirtshals Havn har derfor indgået en kontrakt med rådgivningsvirksomheden Rambøll om udarbejdelse af VVM-godkendelse og gennemførelse af planprocessen omkring infrastrukturprojektet. Det samlede infrastrukturprojekt forventes at skulle gennemføres over de kommende 4 – 6 år.

Den infrastruktur, der nu bliver skabt omkring Hirtshals Havn, vil sammen med den stigende aktivitet på havneområdet skabe udgangspunktet for at Hirtshals Havn på længere sigt kan realisere de planer, der allerede ligger for en udvidelse af havnen på 790.000 m². Udvidelsen omfatter foruden landarealer også større bassiner og en ny indsejling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095