23948sdkhjf

Historisk stor renovering på vej i Aalborg

Næsten 500 lejligheder skal frem mod 2016 renoveres for 455 mio. kr. i Aalborg-bydelen Skalborg.
Med næsten enstemmighed – 384 for og 9 imod – sagde beboerne i Hasseris Boligselskabs afdeling 5, Grønnegården, i Skalborg, ja til en gennemgribende renovering både udvendigt og indvendigt. Sagen var eneste punkt på dagsordenen ved det ekstraordinære afdelingsmøde torsdag aften, hvor Skalborggårdhallen var fyldt med forventningsfulde beboere.

- Det er en rigtig god beslutning – og dejligt, at beboerne bakker så massivt op om projektet, selvom det bliver bøvlet, mens det står på. Bagefter vil vi få en moderne bebyggelse og kunne glæde os over et endnu bedre sted at bo, siger Anette Balleby, formand for afdelingsbestyrelsen i Grønnegården.

Hurtig beslutningsproces
Grønnegården er fra midten af 1970’erne. Bebyggelsen bærer præg af slid og er umoderne både i udseende og funktioner. Det gælder både indeni lejligheder og for udearealer. Med en renovering for 455 millioner kroner bliver det én af de mest omfattende i Aalborg for en boligforening, og beboerne kan se frem til energivenlige lejligheder med moderne køkkener og badeværelser.

- Med stor opbakning fra beboerne har vi gennemført en hurtig beslutningsproces som betyder, at vi nu er i stand til at gennemføre det måske mest gennemgribende renoveringsprojekt i en boligafdeling i Aalborg. Jeg er sikker på, at alle bliver glade for det nye moderne Grønnegården, siger Klaus Ringgaard, direktør Hasseris Boligselskab.

Renoveringen har stået på ønskeseddelen i nogle år, men uden opbakning fra Landsbyggefonden har planerne været økonomisk urealistiske. I sommer meddelte Landsbyggefonden, at de var parat til at støtte projektet ekstraordinært, hvis Hasseris Boligselskab kunne komme med det rigtige projekt.

Der er 492 boliger i Grønnegården, hvoraf 82 er 1 rums boliger. Her ønsker Hasseris Boligselskab at sammenlægge nogle af disse, så lejlighedsstørrelserne i boligområdet bliver dels mere varieret og dels mere tidssvarende den efterspørgsel, der er på lejligheder i dag. Projektet skal nu formelt godkendes i Landsbyggefonden og byrådet i Aalborg, hvilket sandsynligvis vil ske i løbet af efteråret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127