23948sdkhjf

Danske hold er i spil til norsk multiarena

De danske tegnestuer kan vinde udviklingen af området, hvor hotel, biograf og flere hundrede boliger også er på ønskelisten

To hold arkitekter med danske rødder kan ende med at forme en ny multiarena centralt i den norske by Bergen.

C.F. Møller og 3XN samt norske Nordic Office of Architecture er således på banen i en arkitektkonkurrence om en arena på området Nygårdstangen, som skal bidrage til at "ændre stedets karakter og brug".

By- og landskabsudvikleren Opus står bag udviklingen af arealet, hvor arenaen skal opføres, centralt i Bergen og har sammen med norske Arkitekters Landsforbund (NAL) faciliteret arkitektkonkurrencen, hvor de tre hold nu skal komme med deres forslag.

– Efter mange årtiers udskiftning har Bergen mulighed for at få ønsket opfyldt om en transformation af Nygårdstangen til en mere menneskevenlig og fremadrettet bydel. Projektet er centralt for at opnå det ønskede byliv i det, der er Bergens midtbys facade mod syd, udtaler Nancy Jøssang, daglig leder i Opus, om konkurrencen og perspektiverne.

8.000 publikummer og masser af byliv

Bergens byråd har vedtaget rammerne for arbejdet med den nye bydel med ønsker om gode byrum, 800 boliger og en vuggestue. 

For virksomheden Nygårdstangen Utvikling, som ejes af Stiftelsen Olav Thon Gruppen, EGD Property og Rexir, er det afgørende, at bydelen ikke bliver en lukket bygning, men et sted, der inviterer til en masse varieret aktivitet hele året.

Foruden arenaplanerne er der i beskrivelserne af Nygårdstangen-planerne også drømme om hotel, biograf og andet, som kan skabe liv.

Selve arenaen skal have plads til mindst 8.000 siddende publikummer, og skal kunne rumme internationale begivenheder i form af koncerter, kongresser, sportsbegivenheder, hesteshows og meget mere.

– Arenaen skal være byens kronjuvel, ikke kun som pejlemærke og destination, men et sted hvorfra publikum strømmer ud fra og tager hele byen i brug. At være publikum i Bergen Byarena betyder, at du bliver en ressource for byens mange restauranter, hoteller, butikker og bidrager til bylivet på torve, gader og stræder, siger daglig leder i Nygårdstangen Utvikling, Filip Rygg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rådhus var foran tidsplanen: Nu må 400 ansatte vente med at pakke flyttekasserne
Danske og ukrainske arkitekter går sammen om genopbygning
Modulbygger vinder 130 millioners boligprojekt
11 installatører allierer sig med kapitalfond og skaber milliardforetagende
Overrasket træ-direktør: Nye krav kan trække produktion hjem til Danmark
Elindco vinder 120 millioners renovering af historiske værftshaller
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.141