23948sdkhjf

Skaber dansk kæmpe: Tre arkitektfirmaer smelter sammen

Organisationen samler 200 medarbejdere på kontorer i København, Aarhus og Aalborg

Norconsult i Danmark samler arkitektvirksomhederne Rubow Arkitekter, Nordic Office of Architecture og Norconsult Arkitektur i én. Navnet på den nye, samlede arkitektvirksomhed bliver Nordic Office of Architecture.

– For at styrke ambitionen om at skabe en ledende spiller på den nordiske arkitekturscene, samles alle arkitekter i Danmark nu under et fælles brand, Nordic Office of Architecture, fortæller Thomas Bolding Rasmussen, adm. direktør i Norconsult Danmark, i en meddelelse om sammenlægningen.

Organisationen i Danmark samler 200 medarbejdere på kontorer i København, Aarhus og Aalborg og placerer sig dermed blandt landets største arkitektvirksomheder.

Den sammensmeltede arkitektvirksomhed bliver også en del af et fagligt fællesskab med søstervirksomheder i Norge og Island – i alt 500 medarbejdere. Tegnestuerne er alle en del af Norconsult-koncernen, som med 5.500 medarbejdere, hvoraf næsten 1.000 er arkitekter, bliver en af Nordens største rådgivningsvirksomheder.

Firmaerne bag fusionen 

RUBOW arkitekter

Rubow arkitekter A/S består af arkitekter, landskabsarkitekter, planlæggere, DGNB-konsulenter, konstruktører, ingeniører og byggeøkonomer. Virksomhedens kompetencer fra overordnet skitsering til detailprojektering og byggeledelse.  Firmaet arbejder med en bred portefølje indeholdende byggeri af skole og institutioner, kultur og fritid, sundhed, plejeboliger og boliger, samt renovering, transformation, landskab og byrum.

Virksomheden har gennem de seneste år beskæftiget cirka 100 medarbejdere på kontorer i Aarhus og København. I 2021 blev Rubow Arkitekter en del af Norconsult.

Nordic Office of Architecture

Nordic Office of Architecture har over 300 arkitekter i Oslo, København og Reykjavik og erfaring fra gennemførelse af store projekter. 

Opgaverne spænder fra de største igangværende byggeprojekter i Norge, til parcelhuse for private kunder. Nordic har løbende opgaver inden for områder som lufthavne, sundhed, kontor, boliger, interiør, destinationer, urbanisme og infrastruktur.

Norconsult i Danmark

Norconsult i Danmark har leveret arkitektrådgivning under brandet Norconsult Arkitektur, som beskæftiger cirka 70 medarbejdere. Det danske selskab ejes 100 pct. af den norske rådgivningskoncern Norconsult A/S. 

Norconsult Danmark beskæftiger 500 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i Kalundborg, Aarhus, Aalborg og Viborg. 

Kilde: Nordic Office of Architecture

Norconsult har i Danmark opkøbt Skovhus Arkitekter (2017), KAAI (2018) og KHS Arkitekter (2019) og skabt Norconsult Arkitektur. Rubow Arkitekter kom til i 2021. Norconsult i Norge opkøbte Nordic Office of Architecture i 2018 med afdelinger i Danmark og Island.

Sammenbragte erfaringer og sammenbragt ledelse 

Nordic Office of Architecture er i den nye form - ifølge firmaet selv – blandt de førende inden for bolig-, sundheds-, uddannelses- og lufthavnsbyggeri. Derudover har selskabet landskab og byudvikling in-house.

Jess Sørensen, der fremadrettet bliver direktør for Nordic Office of Architecture i Danmark, har store ambitioner:

– Nu bringer vi vores erfaring, faglighed og kultur sammen for at kunne skabe bedre rammer for god arkitektur, der gør en positiv forskel for mennesker og samfund. Sammen vil vi have større kapacitet og flere specialistkompetencer internt, der vil styrke os i den rådgivning, vi kan tilbyde vores kunder.

Ledelsen i Nordic Office of Architecture i Danmark

  • Jess Sørensen, direktør, Nordic Danmark
  • Mads Dyssel Engel, direktør København
  • Lars Hetland, Partner, direktør, fagansvarlig for Sundhed & pleje
  • Lars Bo Lindblad, Partner, Markedsdirektør
  • Sofie Peschardt, Partner & Kreativ ledelse
  • Susanne Hansen, Partner & Kreativ ledelse
  • Mads H. Lund, Partner & Kreativ ledelse
  • Kim Skovhus, Kreativ ledelse

Kilde: Nordic Office of Architecture

Mads Dyssel Engel, der kom til Rubow Arkitekter som ny direktør tidligere i 2022, fortsætter som direktør for Nordics kontor i København i samarbejde med Lars Bo Lindblad og Lars Hetland.

– Vi har lavet forskellige typer af projekter, men vi arbejder efter den samme filosofi og nordiske designtradition, siger Mads Dyssel Engel om de sammenbragte arkitektfirmaers tidligere virke.

Sofie Peschardt, afgående direktør for Nordic Office of Architecture i Danmark, bliver en del af den nye kreative ledelse sammen med Susanne Hansen, tidligere Rubow Arkitekter og Mads H. Lund, tidligere KHS.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
62 feriehuse er blevet bygget uden tilladelse
Ustabilt Europa får politikere til at genoverveje salget af Nyholm
Håndværk som i 1800-tallet møder nutidens krav i aarhusiansk nybyggeri
Tager en større bid af Vinge: Nu får Ikeas boligbygger 1.800 boliger i området
Østjysk totalentreprenør udvider direktionen
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.094