23948sdkhjf

Kystbeskyttelsespulje oversvømmet - kommuner vil have mere

En pulje på 150 mio. kr. til kystbeskyttelse er uddelt, men flere blev skuffet. Puljen kan søges igen i år

Flere borgmestre råber nu på flere penge til kystbeskyttelse. Det sker, efter at en ellers rekordstor pulje til området blev oversvømmet af ansøgninger.

Puljen, der blev afsat med finansloven for 2021, lød sidste år på 150 mio. kr. Der var dog ansøgninger for næsten seks gange så meget.

En af dem, der fik en kurv, var Hedensted Kommune, som ellers dækker over Juelsminde, der er udpeget til at være et af de 14 områder i landet med risiko for oversvømmelser fra hav og vandløb.

- Når der er søgt for 857 mio. kr., og der er 150 mio. kr., så er det nok, fordi der er for få statslige penge til de her projekter, siger borgmester Ole Vind (V).

Der var 17 ansøgninger om støtte, og af dem har 10 opnået tilsagn om tilskud.

Den kommune, der får den største del af puljen, er Dragør, hvor borgmester Kenneth Gøtterup (K) kan glæde sig over 37,4 mio. kr. Også han mener dog, at der bør sættes mere af fra statslig side:

- Det store antal ansøgninger viser den udfordring, som kommunerne står med. Jeg så allerhest, at der blev lavet en national plan for kystsikring.

Spørgsmål: Men det er jo et kommunalt område. Hvorfor skal staten betale?

- Kommunerne er også i gang, og loven siger også, at de berørte lodsejere skal være med til at finansiere det. Men det er meget store anlægsopgaver, der skal løses.

- Med en national plan vil man kunne få bedre og mere sammenhængende kystsikring, siger Kenneth Gøtterup.

Pengene til puljen kommer fra finansloven for 2021, hvor der blev afsat 350 mio. kr. Af dem blev 50 mio. kr. fordelt til samme år.

Der var 150 mio. kr., der kunne søges sidste år, mens det samme beløb kan søges i år.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094