23948sdkhjf

Fokus på demens: MT Højgaard lander 8-tals-plejeprojekt

Uendelighedsstier bliver del af plejecenter i Tune, hvor entreprenør og bygherre sigter efter lavest mulig CO2-udledning for pengene

I slutningen af 2023 går MT Højgaard Danmark i jorden i Tune i Greve Kommune. Her skal entreprenøren bygge et nyt plejecenter for Boligselskabet Sjælland

MT Højgaard Danmark og Boligselskabet har netop skrevet under på den betingede totalentreprisekontrakt til omkring 150 mio. kr. Parterne forventer at underskrive en ubetinget kontrakt på det færdige projekt i slutningen af året.

– Vi tror på en model, som er tillidsbaseret, og hvor vi i fællesskab finder de rigtige løsninger, så vi sammen kan skabe det bedst mulige projekt, inden for de rammer vi har, siger Boligselskabet Sjællands byggechef, Per Bro.

– Byggebranchen er som så mange andre presset på både pris og kvalitet. Vi kommer simpelthen ikke i mål med at bygge det bedste, vi kan, hvis ikke alle tager ansvar, tilføjer byggechefen.

Lavest mulig CO2-udledning for pengene

Boligselskabet Sjælland ønsker, at plejecentret skal opføres så klimavenligt som muligt. Derfor skal bygherre og entreprenør granske projektmaterialet tæt for at finde mulige optimeringer, inden entreprenøren begynder på byggepladsen.

– Nu handler det om at give bygherren og beboerne mest plejecenter og lavest mulig CO2-udledning for pengene, siger Michael Christiansen, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark, som har udarbejdet det vindende tilbud sammen med Norconsult.

Han peger på krydslamineret tømmer, CLT, som et materiale, man gerne vil forsøge at arbejde ind i projektet.

Bygger et ottetal

Det nye plejecenter er designet med et særligt øje for ældre med demens. Lange gange og stier, der ender blindt, gør mange demente forvirrede og utrygge. Derfor har Vandkunstens arkitekter tegnet det 7.500 kvm store plejecenter som et ottetal. 

For Boligselskabet Sjælland har det også været vigtigt, at naturen integreres bedst muligt i plejecentret, der dog samtidig skal have et højt niveau af tryghed og sikkerhed for beboerne.

For at lykkes med begge dele kommer plejecentret til at indeholde såkaldte uendelighedsstier og brede, men lave hække. Dertil kommer gårdhaver og lyse rum med mange planter og store vinduespartier.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stort datacenter på vej til Nordjylland
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Nu skal der idéer på banen: Tre teams udvalgt til nyt kvarter i Bagsværd
International designpris til Amagerværket
Køberen er fundet: Ungdomsboliger på vej ved Charlottenlund Slot
110 år gammelt boligselskab bygger 101 nye boliger
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.172