23948sdkhjf

Teknikentreprenør fortsætter vækststrategi med nyt opkøb

GK Danmark overtager den danske serviceforretning under ventilationsfirmaet Airmaster

De sidste to år har GK Danmark indgået strategiske alliancer med Dantherm og OK Energiteknik om opkøb af deres serviceforretninger, og nu overtager teknikentreprenøren så ventilationsspecialisten Airmasters serviceforretning. 

Salget betyder, at Airmasters danske kunder fremadrettet vil få serviceret deres ventilationsprodukter af GK Danmark, der har hovedkontor i Odense og otte afdelinger fordelt over hele landet.

I stedet vil Airmaster fremover fokusere på at skalere kerneforretningen med udvikling, rådgivning og salg af decentral ventilation til institutioner, skoler og modulbyggeri. 

- Vores serviceforretning er et rentabelt forretningsområde, der udgjorde en betydelig andel af vores omsætning, men en del af vores forretning, som vi vurderede vanskelig at skalere. Frasalget er derfor en strategisk beslutning, som understøtter Airmasters forretningsstrategi. Med konstant fokus på at forbedre vores produkter og services har vi derfor indgået en aftale med GK Danmark om fremtidig servicering af vores eksisterende serviceaftaler og produkter i Danmark, siger Lasse Mikkelsen, kommunikationschef i Airmaster, i en pressemeddelelse.

Et "rigtigt" match

I 2021 har Airmaster opnået en bruttofortjeneste på 92,6 mio. kr. mod 69,7 mio. kr. året før, mens årsresultatet er landet på 30 mio. kr. mod 18,6 mio. kr. i 2020. 

Hos GK Danmark glæder regionsdirektør Lars Sjørring sig til flere opgaver:

- Med overtagelsen af Airmasters serviceforretning får vi nye muligheder på det danske marked, hvor vi understøtter vores strategi om at øge vores tilstedeværelse i markedet, siger han. 

Om årsagen til, at de to parter er lykkedes med en aftale, siger Lasse Mikkelsen fra Airmaster:

- Der er flere aktører i Danmark, som kan lave det, som GK kan. Men den samlede pakke i forhold til tyngde i markedet, bæredygtighed, dedikation og specialer gjorde, at vi fandt, GK var det helt rigtige match til at betjene vores kunder, og vi har en rigtig god følelse i maven i forhold til overdragelsen.

Efter overtagelsen af Airmasters serviceforretning beskæftiger GK Danmark flere end 450 medarbejdere fordelt over landet - heraf 150 hos faste underleverandører.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aarsleff vandt for et år siden – nu kan havne- og kulturbad bygges
Klar til jordmodtagelse: Snart kan nye aktører vinde næste entreprise på Lynetteholmen
148.000 kampesten skal skabe nyt rev på havbunden
Manglende prisskilte: Trælastkæde lover at rette op
Grøn organisation har netop skiftet navn – nu skal også direktøren skiftes ud
Totalentreprise på trapperne – Odense bygger nyt frem for at bruge tidligere vaccinecenter
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.141