23948sdkhjf

Ustabilt Europa får politikere til at genoverveje salget af Nyholm

Flådens historiske hovedkvarter på Nyholm i København skulle egentlig sælges. Så blev der krig i Europa, og nu tyder meget på, at Søværnet bliver på den historiske lokalitet

Der er krig i Europa, og det kan få betydning for historisk flådestation midt i København.

Den geopolitiske ustabilitet får politikerne til at overveje at droppe Søværnets udflytning fra Nyholm. Det fortæller Venstres forsvarsordfører Mads Fuglede til Licitationens søstermedie Søfart.

- Når der skal investeres så mange penge i nye materialer og mandskab, er det ikke underligt, vi kigger på, hvad der skal gøres af alt det. Men jeg kan ikke blive mere konkret lige nu, siger Mads Fuglede til Søfart.

Folketingets partier begynder snart forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig, og det er i disse forhandlinger, at politikerne skal tage stilling til, om Nyholm stadig skal sælges.

Undrer sig over salg

Beslutningen om at sælge dele af Nyholm blev truffet i 2018. Men i foråret 2022 blev et bredt flertal i Folketinget enige om, at det danske forsvar skal tilføres 18 milliarder kroner mere hvert år fra 2030, så vi lever op til NATO-kravet om at bruge to procent af vores BNP på Forsvaret.

Brancheavisen Søfart har interesseret sig for sagen på baggrund af rygter om, at salget er blevet sat i bero. Tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen har hørt lignende spekulationer, og han ser to scenarier for sig:

Det er muligt, at Forsvarsministeriet holder sig til de oprindelige planer om et frasalg.

- Den anden mulighed er, hvorvidt man overhovedet vil sælge det alligevel, siger Tim Sloth Jørgensen til Søfart. Han fortsætter:

- Forsvaret skal have øget deres bevillinger med 18 milliarder for at komme på to pct., og det betyder, at vi får et væsentligt større forsvar i Danmark. Der bliver også behov for mere i Københavnsområdet, siger Tim Sloth Jørgensen og stiller dét spørgsmål, som han forestiller sig politikere og myndighedsfolk vil stille.

- Er det så tidspunktet, man skal sælge et unikt beliggende område i København, som man ikke kan få igen? Skulle man i stedet bruge området på nogle af de ting, som Forsvaret får brug for?

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Dropper kurator-krav efter Muffbygs konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125