23948sdkhjf

Nybygget supersygehus risikerer at komme under ekstra lup

De må hjertens gerne komme og kigge os over skuldrene, lyder reaktionen fra regional formand om udsigten til at skærpet tilsyn af hospitalsbyggeriet

En tidsplan og regning i hvad der virker som konstant bevægelse kan sende byggeriet af det nye Odense Universitetshospital, Nyt OUH, under skærpet tilsyn.

Det skriver TV2 Fyn, som har fået aktindsigt i et mødereferat fra et møde mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Region Syddanmark

Mødet omhandlede den forsinkelse frem mod slutningen af 2025 samt ekstraregning på en lille halv milliard, som blev kom for dagen i december sidste år.

– Det har jeg det fint med. Vi har intet at skjule, og de må hjertens gerne komme og kigge os over skuldrene, siger formand for Udvalget for Byggeri, Indkøb og Grøn Omstilling i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), til TV2 Fyn om udsigterne til at komme under ekstra ministeriel lup.

Han udtrykker også håb om, at ministeriet vil bidrage til at dække ekstraregningen på 489 mio. kr. - tallet var i december sat til 542 mio. kr., men er siden nedjusteret.

Det økonomiske ønske ønsker Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde ifølge TV2 Fyn ikke at lade sig interview om, inden der er afklaring om et eventuelt tilsyn eller økonomien.

Krig og Corona 

Et enigt syddansk regionsråd godkendte i midten af december en aftale mellem regionen og totalentreprenøren Odense Hospital Project Team (OHPT) om, at totalentreprenøren får udsat afleveringstidspunktet for den del af sygehuset, som de står for, med 12 måneder.

Inden da lød aftalen, at OHPT skulle aflevere nøglerne til supersygehuset i perioden august - november 2023. Med den nye aftale skal totalentreprenøren aflevere nøglerne til Region Syddanmark i perioden august til november 2024. Der med risikerer man massivt forsinkede byggeri med åbning sidst i 2025 eller så sent som i foråret 2026.

Som forklaring lyder det fra regionen, at ”flere udefrakommende forhold som den generelle markedssituation, COVID-19 og krigen i Ukraine betyder også en merudgift for opførelsen af det nye universitetshospital.”

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nu begynder byggeri af højspændingsstation til trecifret millionbeløb
Betonselskab med blødrød bundlinje
175.000 kvm er europæisk ejendomsfonds første danske grundkøb
Detailkæmpe vil investere flere hundrede millioner i Aalborg
Opsiger aftaler: Vejdirektoratet kører 33 nye udbud i stilling mod sne og slud
100 millioner til kæmpe naturprojekt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.127