23948sdkhjf

’Muskelbundt’ skal optimere byggeriet af Storstrømsbroen

Med flydekranen Hebo Lift 9 sætter man skub i det forsinkede byggeri

Byggeriet af Storstrømsbroen er forsinket, men får nu hjælp fra flydekranen Hebo Lift 9, der ligger i havnen i Vordingborg. Projektet er vigtigt for jernbaneforbindelsen til og fra Femern-forbindelsen.

Den 70 meter høje kran er hentet af entreprenøren SBJV for at optimere processerne i byggeriet af den nye Storstrømsbro. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

FemernNews

Vil du vide mere om danmarkshistoriens største anlægsprojekt? På FemernNews går vi i dybden.

Læs blandt andet om:

  • Kampen for holde billetpriserne lave
  • Hvorfor tysk trafikminister nu er optimist forud for et kritisk projekt
  • Unik fabrik, der snart går i luften
  • Status på projektet
  • Og meget, meget andet. Følg med på FemernNews.dk

Ifølge FemernNews skal kranen Hebi Lift 9 hjælpe med at sætte skub i byggeriet af broen, der er cirka fire år forsinket. Den kan løfte elementer på op til 800 tons, hvilket er en del mere end den nuværende kran på projektet.

Sparer støbearbejde

Med den nye kran kan entreprenøren sejle større bropilleelementer ud til fundamenterne i Storstrømmen ad gangen og på den måde spare en del af det støbearbejde, som ellers skulle være sket på vandet.

Halvdelen af de 40 fundamenter til bropiller er nu sat på havbunden i Storstrømmen, og de skal alle bygges op i højden, hvorefter der bliver løftet en brodrager op på dem, hvor trafikken til sin tid skal køre på.

Den gule kran ankom til Vordingborg Havn for et par dage siden og skal i de kommende uger gøres klar til at komme i aktion på projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125