23948sdkhjf

Udviklerkoncern udvider i toppen med ny byggedirektør

I tilgift til det overordnede ansvar for FB Gruppens byggerier skal den kommende direktør også udvikle en bæredygtighedsstrategi

Trods sine 48 år er Jacob Hovmøller en erfaren herre i bygge- og ejendomsbranchen. Den 1. marts 2023 rykker han fra Balder som projektdirektør til FB Gruppen i en nyoprettet stilling som byggedirektør. 

Hos projektudviklingskoncernen skal Jacob Hovmøller overtage en række af de opgaver, som adm. direktør Hans-Bo Hyldig hidtil selv har varetaget i forhold til byggerier og samarbejdspartnere, der blandt andre tæller Ingcon, Sjælsø og HLH.

Nybyggeri kan som udgangspunkt i sagens natur ikke være bæredygtigt. Men det kan blive grønnere Jacob Hovmøller, byggedirektør i FB Gruppen

Han har således i et stykke tid ledt efter en profil med bygge- og projekterfaring, som kan glide naturligt ind i FB Gruppens ledergruppe.

– I takt med FB Gruppens vækst er vi nået til et udviklingstrin, hvor jeg personligt gerne vil bidrage mere til branchens rolle og stemme inden for innovation og socialt ansvar, ligesom det er vigtigt, at vi som virksomhed også om fem og 10 år er det rigtige sted i markedet, siger Hans-Bo Hyldig i en pressemeddelelse om nyansættelsen.

Fra smed til byggedirektør 

Oprindeligt er Jacob Hovmøller udlært smed og er via håndværket kommet ind i byggebranchen, hvor han senere uddannede sig til bygningskonstruktør.

I mere end 13 år var han ansat i Skanska, hvor han blandt andet havde ansvaret for at udvikle og opføre 430 lejligheder i Øresunds Park for Balder. Her blev han hentet til som projektchef og avancerede senere til projektdirektør, hvor han de seneste seks år har haft bygherreansvaret for at udvikle og opføre 3.000 boliger.

– Enhver synes jo, at ens egne børn er pænest, men jeg har de senere år sagt til mig selv, at hvis der var et andet sted, jeg kunne se mig selv, så er det hos FB Gruppen, lyder det fra den kommende byggedirektør. 

Flere ansvarsområder

Som byggedirektør får Jacob Hovmøller det overordnede ansvar for alle FB Gruppens byggerier og dermed skal sikre, at udviklerkoncernens grundværdier med krav til blandt andet grønne værdier, kvalitet og sikkerhed er med i alle projekter. 

Herudover får ansvaret for at opbygge en bæredygtighedsstrategi, der skal sikre, at udvikleren er med fremme i omstillingen til et mere grønt byggeri.

– Nybyggeri kan som udgangspunkt i sagens natur ikke være bæredygtigt. Men det kan blive grønnere, understreger Jacob Hovmøller.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fremgang på top og bund hos Arkitema
Smider 2.000 ton sten i vandet til glæde for fisk og folk
Niras og Rum sammen om skole og institution i Søhøjlandet
Udvikler investerer trecifret millionbeløb i Odense efter rekordår
Aarhus-entreprenør køber op: Har nu over 275 ansatte
Seniorforsker: "Straffen for at overtræde asbestregler er latterlig"
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.13